- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ оштрафував підприємця на майже півмільйона гривень за змову на торгах від стрийського відділу освіти

08.11.2019 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Територіальне відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувало приватного підприємця Василя Дрозда за порушення конкуренції на тендерах. Підприємець сплатить штраф  у розмірі 476 тис. грн. Відповідне рішення [1] АМКУ прийняв 5 листопада.

Про фіктивну конкуренцію на торгах за участі цього підприємця «Наші гроші Львів» писали ще у лютому [2] 2018 року, а оскарженням займались юристи проекту «Тисни» (Bihus.info).

Окрім Василя Дрозда участь у торгах брала приватна підприємиця Ганна Гірник. Усі тендери, де зустрічались підприємці, проводив відділ освіти Стрийської РДА. У кожному з них один із учасників «забував» подати необхідні для перемоги на торгах документи. Також Василь Дрозд та Ганна Гірник використовували спільний номер телефону. Окрім того, у деяких закупівлях вартість продуктів, які постачав переможець стрийським освітянам, була значно вищою, ніж на ринку.

У рішенні Антимонопольний комітет також вказав інші ознаки узгодженості дій конкурентів: обидва учасники тендеру використовували одну IP-адресу, майже одночасно завантажили документи та аналогічно їх оформили, мали спільних працівників та є пов’язаними через інші компанії.

Хоча фіктивну конкуренцію створювало двоє підприємців, оштрафувати вдалося лише Василя Дрозда. Ганна Гірник припинила свою діяльність як приватний підприємець у червні 2019 року, тобто до винесення рішення Антимонопольного комітету, а тому уникне штрафу.

Василя Дрозда визнали винним у антиконкурентних діях у семи тендерах. За кожне порушення призначили 68 тис. грн штрафу. Таким чином, підприємець має сплатити 476 тис. грн штрафу та не зможе брати участь у відкритих торгах протягом трьох років.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/11/08/amku-oshtrafuvav-pidpryiemtsia-na-mayzhe-pivmil-yona-hryven-za-zmovu-na-torhakh-vid-stryys-koho-viddilu-osvity/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=87634&schema=lviv

[2] лютому: http://ngl.media/2018/02/13/stryjski-pidpryjemtsi-desyat-raziv-rozvely-mistsevyh-osvityan-na-dorohi-produkty/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.