- NGL.media - https://ngl.media -

Замість спортивно-рекреаційного комплексу на вулиці Володимира Великого зведуть житлову 16-поверхівку

06.11.2019 @ 09:00 в Новини

Приватне підприємство «Озерна алея» розпочало будівництво 16-поверхового житлового будинку на вулиці Володимира Великого, 2-а у Львові під назвою ЖК «Львівська мрія». Хоча дозвіл фірма отримала на зведення «спортивно-рекреаційного комплексу із житловими одиницями», наразі жодної спортивної інфраструктури там не передбачається. Про це пише журналіст «Наші гроші. Львів» Олександр Тартачний у матеріалі «Спортивний інтерес виконкому [1]» .

Компанія отримала містобудівні умови та обмеження на «спортивно-рекреаційний комплекс з житловими одиницями, підземним паркінгом та об’єктами громадського призначення» у липні 2018 року. На етапі розгляду на архітектурно-містобудівній раді забудовник показав проект 3-х секційного будинку від 10 до 14 поверхів на 190 квартир, із трьохрівневим паркінгом.

Вже зараз забудовник на своєму сайті вказує абсолютно інший проект. Тепер це 16-поверхівка, де кількість квартир становить понад 300. Лише два поверхи призначені під комерційну діяльність. Як повідомили у відділі продажу компанії, другий поверх мала плани орендувати мережа спортзалів SportLife, однак передумала, а тому чи будуть спортивні приміщення у будинку порадили уточнити за кілька місяців.

Нагадаємо, що містобудівні умови фірма отримала з третьої спроби, оскільки члени виконкому переносили питання. На перших двох засіданнях мова йшла про суттєві зауваження до проекту, а також щодо малих площ, виділених під спортивну інфраструктуру.

Так, міський голова Андрій Садовий на засіданні у липні 2017 року заявляв: «Тепер ви мені показуєте житловий будинок і говорите, що можливо там буде один поверх спорту. А, можливо, зроблять спортивний магазин і скажуть, що це спорт. В цьому районі житла достатньо, там спорт потрібен, тому я й погодився на таку ідею”.

Однак вже у липні 2018 року виконком знову розглянув питання «Озерної алеї», хоча його навіть не було в порядку денному. За видачу містобудівних умов усі проголосували одноголосно.

Цей документ було виготовлено за фінансового сприяння Європейського Союзу. Відповідальність за зміст цього документу несе Громадська організація «Львівська група» і за жодних обставин не може вважатися таким, що відображає думку Європейського Союзу» (This document has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of NGO Lviv Group and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union).


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/11/06/zamist-sportyvno-rekreatsiynoho-kompleksu-na-vulytsi-volodymyra-velykoho-zvedut-zhytlovu-16-poverkhivku/

URLs in this post:

[1] Спортивний інтерес виконкому: http://ngl.media/2019/11/06/sportyvnyy-interes-vykonkomu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.