Суд скасував рішення виконкому, завдяки якому чиновники змінили садибну зону в районі «Під Голоском» на багатоповерхівки

30 Жовтня 2019

Восьмий апеляційний адміністративний суд 28 жовтня скасував рішення виконавчого комітету «Про затвердження внесення змін до детального плану території житлового району Під Голоском». Про це повідомила очільниця юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

Йдеться про детальний план території, завдяки якому виконком змінив садибну зону в районі «Під Голоском» на багатоповерхівки. Суд постановив, що чиновники зробили це незаконно – своїм рішенням вони змінили зонінг, а таке повноваження мають тільки депутати Львівської міської ради. Натомість очільниця юридичного відділу ЛМР Гелена Пайонкевич не бачить в діях виконкому нічого протиправного. За її словами, міська рада делегувала право виконкому це робити.

Вищезгадане рішення оскаржують мешканці ОСББ «Малоголосківська 8Д». Про цей конфлікт «Наші гроші. Львів» написали в тексті «Переламати Ратушу». Судова справа триває ще з вересня 2018 року. В першій інстанції мешканці оскаржили рішення виконкому, однак програли апеляцію. Пізніше касаційний суд направив розгляд справи знову до апеляційного суду, який скасував рішення. Наразі чиновники проводжують працювати над тим, щоб виграти справу.

«Остаточну крапку в цій справі поставить суд касаційної інстанції. Або мирова угода. Чому ні? Насправді ця судова справа зачіпає інтереси багатьох – власників квартир у вже заселених будинках, людей, які купили квартири в будинках, що будуються. І звісно будівельних компаній, на звернення яких розроблено ДПТ. Наше завдання – знайти розумний компроміс в цій ситуації в межах закону», − зазначила Гелена Пайонкевич.

Оскаржені зміни − треті для житлового району «Під Голоском». Сам детальний план цього району затвердили ще у 2013 році, а зміни почали вносити з 2016 року. Останній раз це зробили в серпні 2018 року. Тоді території садибних забудов знову змінили на території для багатоповерхового будівництва. Наразі управління архітектури розробляє вже восьмі зміни цього детального плану території «Під Голоском».

Публікацію підготовлено за підтримки МФ «Відродження»

Ми створили покрокову інструкцію з перевірки законності будівництва. Скористайтесь нашими порадами!

Дивіться також Інтерактивна карта незаконних забудов Львова