- NGL.media - https://ngl.media -

Співвласниця «Дивись.info» позмагалась із технічним учасником за понад півтора мільйона гривень на піар комунального підприємства

25.10.2019 @ 08:30 в Новини

Львівське комунальне підприємство «Зелене місто» за результатом відкритих торгів уклало договір із приватним підприємством «Перфектні рішення» на послуги з організації та підтримки зв’язків з громадськістю на суму 1,6 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro [1].

Згідно з технічним завданням, переможець тендеру до кінця 2021 року повинен продукувати різноманітний контент про комунальне підприємство та розміщати його в ЗМІ та соціальних мережах. «Перфектні рішення» також проведуть для «Зеленого міста» дослідження громадської думки про роботу підприємства, будуть моніторити інформацію про ЛКП, проводити прес-конференції тощо. Крім того, агенція створить сайт, який буде присвячений проблемі твердих побутових відходів, та випустить вісім випусків друкованого вісника про підприємство.

Наприклад, витрати на випуск газети становитимуть 180 тис. грн, тобто 25 тис. грн за випуск. А витрати ЛКП «Зелене місто», згідно з кошторисом, на проведення «якісного і кількісного дослідження громадської думки» про роботу комунальників складуть 446,8 тис. грн. По 140 тис. грн за два роки витратять на моніторинг засобів масової інформації та соцмереж. І 102,2 тис. грн на організацію прес-конференцій та візитів.

Також у технічному завданні зазначено, що 85% населення Львова повинні «володіти інформацією, або хоча б чути» про проекти, які будуть реалізовані в процесі співпраці.

Окрім переможця, участь у торгах взяв лише один учасник, приватний підприємець Ігор Маркевич. Однак його участь може бути суто формальною, оскільки у складі тендерної пропозиції учасник завантажив архів із документами, захищений паролем.

Сумнів у реальній конкуренції на цих торгах висловив виконавчий директор «Центру громадського моніторингу та досліджень» Юрій Кузько.

«Це може свідчити, що участь підприємця у тендерній закупівлі виключно технічна, оскільки є великі сумніви щодо його кваліфікації та відповідності вимогам замовника, а документи, які могли б цю відповідність підтвердити чи спростувати – навмисне захищені паролем та закриті для перегляду», – каже Кузько.

Ігор Маркевич більше відомий як співвласник юридичної фірми ТОВ «Аміго партнерс», яка реєструє компанії у Естонії та старший юрист у компанії «Lawwhales».

[2]

Як приватний підприємець Маркевич зареєструвався лише у грудні 2018 року, і тендер від ЛКП «Зелене місто» для нього перший. Можна було б припустити, що як новачок, він просто не обізнаний з правилами публічних закупівель, однак сам Ігор Маркевич неодноразово зазначав [3] себе регіональним тренером з Prozorro у Львові та області.

Приватне підприємство «Перфектні рішення» зареєстроване у Львові в 2013 році. Власницею підприємства є Наталія Улинець, яка водночас є співзасновницею та керівницею [4] інформаційної агенції «Дивись.info».

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/10/25/spivvlasnytsia-dyvys-info-pozmahalas-iz-tekhnichnym-uchasnykom-za-ponad-pivtora-mil-yona-hryven-na-piar-komunal-noho-pidpryiemstva/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-09-16-000571-c?fbclid=IwAR1AYwUCWgWANqlnu4Qf_hFWRQI4WIPZTil8fAX4uLvyqwLw_Ft0ggPuxg8

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/10/73037209_492766834785822_7506300371690586112_n.png

[3] зазначав: https://lawwhales.com/team/ihor-markevych/

[4] керівницею: https://dyvys.info/editorship/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.