- NGL.media - https://ngl.media -

Виконком узаконив незаконне будівництво екс-регіонала Зубика на вулиці Масарика

18.10.2019 @ 14:00 в Новини

[1]

Будинок зведений ТОВ «Розвиток нерухомості»

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 18 жовтня, затвердив містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво ТОВ «Розвиток нерухомості» багатоквартирного житлового будинку на вул. Струмок – вул. Т. Масарика, 7.

Фактично виконком затвердив старі містобудівні умови (далі МУО), видані 26 грудня 2014 року Департаментом містобудування Львівської міської ради.

Ділянка на Масарика, 7 у Львові – один із наділів, які «Розвиток нерухомості» отримав [2] в оренду взамін об’єктів нерухомості на вулиці Озаркевича, 4.

Згідно з Генпланом Львова, ця ділянка була призначена під багатоповерхове житлове будівництво. Однак наступного року після наказу департаменту про видачу МУО «Розвитку нерухомості», Львівська міськрада затвердила план зонування цього району, згідно з яким віднесла орендовану фірмою ділянку площею 0,1775 га в зону Г-3-1, тобто зону дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл.

[3]

План зонування

Як пояснив «Містопроект», на час розроблення зонінгу вони не знали про відведення ділянки на Масарика під багатоповерхове будівництво. Водночас в місті був дефіцит місць у дошкільних закладах, а тому віднесли ділянку під ці цілі як резервну – для можливої реконструкції та розширення існуючого поруч садочка № 167.

У 2016 році Тарас Роханський, дитина якого відвідувала садочок № 167, звернувся з позовом до суду, аби скасувати наказ про видачу МУО. Через рік апеляційний суд скасував його, а в серпні цього року це рішення також підтримав [4] і Верховний суд України.

На думку суддів, МУО затвердила не уповноважена на те особа, тобто Департамент містобудування, а не виконком, а також документ не визначив реальних обмежень: наявності садочку, відстаней від червоних ліній до планової забудови, режиму використання санітарно-охоронних зон поблизу котельні та бойлерної мікрорайону.

Наявність забудови поблизу садочка «наражає учасників навчально-виховного процесу на підвищений ризик для життя та здоров`я», – сказано в постановах судів.

Крім того, у 2018 році виконком ЛМР, затверджуючи детальний план території, обмеженої вул. Варшавською, вул. П. Панча, вул. Т. Масарика, вул. Струмок, залишив [5] «білою плямою» будівництво на Масарика.

Попри скасовані МУО «Розвиток нерухомості» продовжував будівництво ЖК «Струмок» на Масарика.

[6]

Новобудова на вул. Масарика (зображення із сайту ЛУН)

Як розповіла «Наші гроші. Львів», керівник юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, забудовник також продав всі квартири в будинку. Згідно з інформацією ЛУН [7], у 2017 році було зведено лише 7 поверхів, тепер же – 14.

Під час засідання виконкому повторна видача МУО викликала жваве обговорення, бо прийшли і власники житла в новобудові, і активісти, які виступали проти будівництва. Директорка дошкільного навчального закладу похвалила будівництво, а також розповіла, що забудовник допомагав їм, наприклад, зробив цементну підлогу. А представник забудовника звинуватив активістів в маніпуляціях.

Власником ТОВ «Розвиток нерухомості» є Катерина Бобко (90%) та Пайовий венчурний інвестиційний фонд «Інтергалбудінвест» (10%). Бобко є бізнес-партнеркою сестри Володимира Зубика, екс-нардепа від «Партії регіонів», а нині президент Асоціації «Підприємств будівельників «Інтергал-Буд».

Публікацію підготовлено за підтримки МФ «Відродження»


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/10/18/vykonkom-uzakonyv-nezakonne-budivnytstvo-eks-rehionala-zubyka-na-vulytsi-masaryka/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/10/767-1.jpg

[2] отримав: https://zik.ua/news/2014/07/31/zamist_mayna_na_ozarkevycha_4_zabudovnyk_otrymav_dvi_inshi_dilyanky_u_lvovi_510915

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/10/zoninh.png

[4] підтримав: http://reyestr.court.gov.ua/Review/83783188

[5] залишив: https://portal.lviv.ua/news/2018/05/25/miskrada-lvova-ne-dala-zelene-svitlo-skandalnomu-budivnitstvu-na-vul-masarika-strumok

[6] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/10/masaryka.png

[7] ЛУН: https://novostroyki.lun.ua/uk/%D0%B6%D0%BA-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%BE%D0%BA-%D0%BB%D1%8C%D0%B2%D1%96%D0%B2

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.