Львівський центр медицини катастроф знову переплатить щонайменше 200 тис. грн на закупівлі ліків

17 Жовтня 2019

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за результатом відкритих торгів уклав договір з приватним підприємством «Сана Ко» на закупівлю ліків. Сума договору становить 817 тис. грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Центр екстреної медичної допомоги придбав ліки для зупинки кровотечі та видалення тромбів. Зокрема, 10 упаковок гемаксаму по 867 грн/од., 10 упаковок стрептокінази за 2 тис. грн/од., а також 20 упаковок препарату металізе ліофізілат. За останній препарат сумарно заплатили понад 788 тис. грн, тобто по 39,4 тис. грн за упаковку.

Варто зазначити, що у аналогічних закупівлях медзаклади України купують цей лікарський препарат значно дешевше. Наприклад, Вінницький центр медицини катастроф придбав металізе по 28 тис. грн за упаковку, а «База спеціального медичного постачання» у Житомирі купила цей товар по 25 тис. грн/од.

Середня вартість металізе у аптеках становить близько 29 тис. грн, що на 10 тис. грн дешевше, ніж ціна, за якою придбали ліки львівські медики. Отож, обласний центр екстреної медичної допомоги переплатить за ліки щонайменше 200 тис. грн.

Також препарат значно дорожчий, ніж його вартість зазначена у реєстрі оптово-відпускних цін Міністерства охорони здоров’я. Там референтну вартість упаковки оцінюють у 34 тис. грн при курсі 35 грн/євро.

Окрім переможця, участь у торгах взяла лише одна компанія, ТОВ «Укрмедекспорт» із пропозицією на 1,4 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались і не знижували цінових пропозицій.

Приватне підприємство «Сана Ко» із статутним капіталом в 400 грн зареєстроване в Одесі, а його власником і директором є Оксана Кошель. З початку 2018 року фірма отримала понад тисячу державних контрактів на 187 млн грн, серед яких 18 млн грн – у Львівській області.