Нова система доступу для авто в центр Львова коштуватиме майже 2,4 млн грн

16 Жовтня 2019

Львівське комунальне підприємство «Муніципальна варта» замовило створення системи контролю доступу транспортних засобів у пішохідну зону центральної частини Львова за майже 2,4 млн грн у ТОВ «Інженіринг-Аналітика». Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Пішохідна зона, нагадаємо, обмежена проспектом Свободи, площею Данила Галицького, вулицями Підвальною та Валовою й площею Міцкевича. Згідно з технічним завданням, систему встановлять на вул. Братів Роготинців, Руській та Беринди, де, як відомо, вже стоять боларди, що обмежують в’їзд на площу Ринок усіх бажаючих.

Нова система також матиме боларди, однак визначатиме номерні знаки автомобілів, вестиме whitelist та blacklist цих знаків, дозволятиме вносити номерні знаки тимчасово чи одноразово, створюватиме звіти щодо авто, які проїзджали через болард.

Також система реалізовуватиме мультипріоритетне обслуговування транспорту, якому дозволено проїзд до пішохідної зони центральної частини Львова відповідно до категорій, де наприклад, категорія «А» – це комунальні служби, громадський транспорт, «Чудо-поїзд» чи кінні карети, а категорія «Д» – автомобілі офіційних делегацій.

Окрім робіт, у перелік обладнання входить п’ять автоматичних болардів та стільки ж фотоелементів, шість світлодіодних світлофорів, три мережеві контролери управління доступом, три пристрої звукового супроводу, 11 радарів контролю в’їзду/виїзду, дев’ять відеокамер та інше.

Участь в торгах, крім переможця, також взяло київське «Віал-Візіон» з пропозицією на 7 тис. грн дорожчою. Однак під час аукціону суперники не торгувалися.

Київське ТОВ «Інженіринг-Аналітика» належить Валентині Кравченко (40%), Євгену Юрчевському (40%) та Юрію Іванову (20%). У вересні цього року Управління безпеки міста Львівської міськради також замовило в цієї компанії модернізацію системи відеоспостереження міста вартістю 17,9 млн грн, а «Муніципальна варта» минулоріч – систему відеоспостереження за майже 6 млн грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії