Київська фірма продала новояворівській лікарні апарат для штучної вентиляції легень на 200 тис. грн дорожче, ніж дніпровським колегам

11 Жовтня 2019

«Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи» підписала договір з ТОВ «Аваком» на закупівлю апарату для штучної вентиляції легень за 700 тис. грн. Водночас фірма пропонує аналогічний апарат медикам в Дніпрі на 200 тис. грн дешевше. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За договором, фірма-переможець впродовж 10 днів поставить новояворівській лікарні апарат для штучної вентиляції легень моделі SV 300, а також додаткове обладнання: пристрої для вимірювання рівня насичення крові киснем та вуглекислим газом, мобільний візок, зволожувач та тримач для дихального контуру.

Середня вартість апарату з усім додатковим обладнанням у мережі становить менше 650 тис. грн. Однак товариство «Аваком» ще нещодавно пропонувало аналогічний апарат, але з більшою кількістю додаткового обладнання івано-франківським медикам за 578 тис. грн, а дніпровським –  аналогічний набір за 500 тис. грн.

Єдиним конкурентом на тендері виступило ТОВ «Ефект центр» із пропозицією на 5 тис. грн дорожчою, яка дорівнювала очікуваній вартості закупівлі. Під час аукціону учасники не торгувались і не знижували вартості пропозицій.

Підприємство «Аваком» вже отримало 37 державних замовлень загальною вартістю понад 40 млн грн, серед яких 1,4 млн грн у Львівській області.

Водночас фірма фігурує у кримінальному провадженні за статтею ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим групою осіб». Зокрема, слідчі підозрюють, що під час закупівлі медичного обладнання у Знам’янській лікарні (Кіроваградська область) фірма постачала лікарні прилади не відповідного року випуску та вживане обладнання.

Власником і директором ТОВ «Аваком», яке зареєстроване рік тому, є Олександр Голуб.