Будівництво на Перфецького, яке планує дозволити виконком, суперечитиме генплану та зонуванню

10 Жовтня 2019

Перфецького, 6 (зображення Google)

Виконавчий комітет Львівської міськради завтра, 11 жовтня, розглядатиме проект рішення про надання містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового комплексу на вулиці Перфецького, 6. Багатоповерхівка матиме вбудовані нежитлові приміщення та підземну автостоянку. Існуючі споруди знесуть.

Як з’ясували «Наші гроші. Львів», у разі затвердження містобудівні умови суперечитимуть чинному Генеральному плану Львова та плану зонування міста.

Згідно з генпланом, ділянка розташована в межах території «промислові підприємства», а за зонуванням – це територія Г-6, тобто торговельні зони, які призначаються для розташування  магазинів, торговельних центрів, ринків. Ні в переважних та супутніх, ні в допустимих видах забудови для таких територій не передбачено будівництво житла.

Зображення з геопорталу відкритих даних ЛМР

Натомість в проекті містобудівних умов та обмежень вказано, що ділянка знаходиться в зоні Ж-3, тобто багатоповерхової житлової забудови (5-9 поверхів) відповідно до рішення виконкому від 16.11.2018 № 1260 «Про затвердження детального плану території у районі вул. Л. Перфецького». Це розповсюджена практика виконкому міняти зонування міста за допомогою детальних планів. Однак така практика не є прийнятною з огляду на те, що це можуть робити лише депутати місцевих рад. Такі незаконні детальні плани можна оскаржувати в судах.

Замовником будівництва на Перфецького виступає ТОВ «Західні будівельні інвестиції», яке було створено два роки тому і належить ТОВ «Ага-Плюс», бенефіціарними власниками якого є Любомира Була та Петро Федишин. Депутати надали компанії ділянку в оренду влітку цього року на 10 років для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків.

Публікацію підготовлено за підтримки МФ «Відродження»