Військовий капелан, який розігрував тендери, отримає чергові 83 млн грн на будівництво гуртожитків

09 Жовтня 2019

Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління 4 жовтня за результатами відкритих торгів уклало два договори з ТОВ «Проектно-будівельний альянс» на будівництво гуртожитків у військових містечках. Сума договорів становить понад 83 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з угодами, фірма-переможець побудує два чотирьохповерхових гуртожитки у військових містечках у Самборі та Стрию за 42,3 та 40,6 млн грн відповідно. Завершити роботи по двох об’єктах мають у вересні 2020 року. Сумарні витрати «Проектно-будівельного альянсу» на зарплати працівників по двох об’єктах дорівнюватимуть  9,8 млн грн (12% від суми підрядів), а прибуток фірми складе 3,5 млн грн (5% відповідно).

Окрім переможця, участь у торгах взяли ще чотири компанії, однак їх цінові пропозиції були дорожчими.

ТОВ «Проектно-будівельний альянс» зареєстровано у Києві, а його власниками є Катерина Шарапова і Тарас Мельник. Фірма уже фігурувала в матеріалах «Наші гроші. Львів», у липні компанія отримала контракт на багатоквартирний будинок для військових в Старичах за 39 млн грн, також від Західного територіального КЕУ.

Нагадаємо, що Тарас Мельник є настоятелем Свято-Миколаївського храму на Татарці (Київ) та першим заступником голови Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України.

Капелан Тарас Мельник під час роботи (фото Синодальне управління військового духовенства)

Як повідомляв портал Dozorro, минулого року ТОВ «Проектно-будівельний альянс» стало переможцем торгів на будівництво дитячого садочка в селі Гатне, що під Києвом за понад 68 млн грн, хоча у фірми не було усіх належних документів. При цьому підприємство позмагалось на торгах з фірмою ТОВ «Іствуд-Україна», яка на момент проведення тендеру також належала Тарасові Мельнику і Катерині Шараповій.

ТОВ «Іствуд-Україна» зараз зареєстровано на Дмитра Орлюка, однак «Проектно-будівельний альянс» досі має спільну господарську діяльність із цією фірмою. Так, у тендерній документації зазначено, що «Проектно-будівельний альянс» орендує приміщення у ТОВ «Іствуд-Україна». Також обидві фірми зареєстровані у одному приміщенні на вул. Нагірна, 1. За цією ж адресою знаходиться Свято-Миколаївський храм на Татарці.

ТОВ «Проектно-будівельний альянс» з початку 2018 року отримав держзамовлень на 578 млн грн, серед яких 5 контрактів із Західним територіальним КЕУ на 199 млн грн.