Мурованська сільрада в обхід аукціону підписала черговий договір на ремонт вулиці із тендерною махінаторкою

08 Жовтня 2019

Мурованська сільрада об’єднаної територіальної громади підписала договір з приватним підприємством «Трейдбудінвест» на ремонт вулиці у селі Гамаліївка. Сума договору становить 199 тис. грн. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

За договором підрядник ремонтуватиме тротуари по вулиці Грушевського. Сума договору лише на 22 копійки менша 200 тис. грн, що дозволило Мурованській сільраді укласти договір за неконкурентною процедурою, тобто без аукціону. Також у закупівлі відсутня будь-яка інформація про досвід підрядника, технічне завдання чи розрахунок вартості послуг.

ПП «Трейдбудінвест» не виграло жодної закупівлі за відкритими торгами. За два роки існування фірма отримала 24 держзамовлення на загальну суму 12,1 млн грн, усі з яких за прямими договорами. Серед них 4,3 млн грн від Мурованської сільради.

Власником ПП «Трейдбудінвест» є Юлія Мальцева. Раніше їй належало приватне підприємство «Плис», яке неодноразово фігурувало в матеріалах «НГ. Львів». Це підприємство разом із ПП «Плас» часто імітувало конкуренцію на торгах.  ПП «Плас» раніше належало Наталії Білас. Її брат, Олег Білас, є чоловіком Юлії Мальцевої та раніше був старшим оперуповноваженим карного розшуку лінійного відділення в аеропорту Залізничного райвідділу міліції.

У жовтні 2016 року Антимонопольний комітет за узгоджені дії на торгах оштрафував ПП «Плас» та «Плис» на 136 тис. грн разом та заборонив брати участь у відкритих торгах протягом трьох років. Згодом обидві фірми змінили місце реєстрації та власників.