- NGL.media - https://ngl.media -

Полтавчани, які сходили на тендери разом понад 70 разів, потрапили в «бан» АМКУ

07.10.2019 @ 09:00 в Наслідки,Новини

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала ТОВ «Компанія Хлортехвод» і ТОВ «Гіпохлорсервіс» за узгоджену поведінку на торгах «Львівводоканалу» на 1,7 млн грн. Обидві компанії сплатять по 68 тис. грн штрафу. Відповідне рішення прийняли [1] ще 26 вересня, однак опублікували 4 жовтня.

Про змову учасників «Наші гроші Львів» писали [2] ще у березні 2017 року, а оскарженням займався «Центр громадського моніторингу та досліджень». Участь в закупівлі взяли «Компанія «Хлортехвод», яка зареєстрована у Кременчуці та належить Олегу Первому, та його конкурент Сергій Гнойовий, якому належить ТОВ «Гіпохлорсервіс». Останній також був співвласником компанії «Хлорсистеми», контактний телефон якої співпадає з телефоном переможця торгів – ТОВ «Компанія Хлортехвод».

Крім того, до 2016 року «Хлортехвод» і «Хлорсистеми» були зареєстровані у сусідніх офісах та фігурують у спільному кримінальному провадженні. Слідчі підозрюють [3], що під час поставки продукції роботи виконувалися силами офіційно не працевлаштованих працівників, а матеріали купували без офіційного оформлення документів за значно нижчими цінами. Також слідчі підозрюють здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій.

У рішенні Антимонопольний комітет вказав на інші ознаки пов’язаності: обидва учасники тендеру використовували одну IP- та електронну адресу, аналогічно оформлювали документи та використовували однакове програмне забезпечення.

Окрім штрафу, обидві компанії не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

«Компанія Хлортехвод» і «Гіпохлорсервіс» конкурували під час закупівель 73 рази. Згідно з Clarity, сума замовлень для цих компаній склала понад 230 млн грн.

ТОВ «Гіпохлорсервіс» змінило назву на «Гіпокомфорт» та «переїхало» з Полтавської області в Херсонську.  Крім того, новим власником стало ТОВ «Водолій-Логістик», яке тепер називається «Золотий квартал». Раніше фірма належала Сергію Петрову, а тепер власником є Заріна Мамаєва із Запоріжжя.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/10/07/poltavchany-iaki-skhodyly-na-tendery-razom-ponad-70-raziv-potrapyly-v-ban-amku/

URLs in this post:

[1] прийняли: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=87452&schema=lviv

[2] писали: http://ngl.media/2017/03/16/firmy-z-odnoho-kubla-rozihraly-torhy-lvivvodokanalu-na-ridkyj-hlor/

[3] підозрюють: http://reyestr.court.gov.ua/Review/64215338

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.