- NGL.media - https://ngl.media -

Тернопільська група змовників отримала півмільйонний штраф за розпил понад п’ятнадцяти тендерів

02.10.2019 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету в Тернопільській області оштрафувала групу підприємців Романа, Світлану та Юрія Олійників, Романа Галавана та Володимира Тхорика на 503 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в низці закупівель Тернопільської області. Відповідне рішення опублікували [1] на сайті АМКУ 1 жовтня.

Вперше про пов’язаність сім’ї Олійників та Романа Галавана «Наші гроші. Львів» написали [2] ще в січні цього року. В новині зазначили, що змовників об’єднувало підприємство «Галичина-Агро». Саме цій фірмі, директором якої був Роман Галаван, його конкурент Юрій Олійник постачав товари. Він також користувався авто Галавана за довіреністю. Крім того, бізнес-партнером Галавана в цьому підприємстві була мати Юрія Олійника Світлана Олійник.

Також конкуренти подали на торги схожі за структурою довідки, які містили однакові помилки.

Сам же Роман Галаван орендував холодильне приміщення у ТОВ «Микулин», директором та співвласником якого був батько Юрія Олійника Роман Олійник. Останній для участі в закупівлях також подавав документи від підприємства «Микулин», наприклад, свідоцтво на нерухоме майно, технічний паспорт тощо.

Загалом Роман Галаван зустрічався на торгах з сім’єю Олійників дванадцять разів, а з Володимиром Тхориком – п’ять.

В результаті експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували звернення до АМКУ. Комітет також встановив, що підприємці користувалися однією IP-адресою та однією  програмою для створення pdf-файлів. Тож Роман Олійник отримав 63 тис. грн штрафу, Роман Галаван – 183 тис. грн, Юрій Олійник – 38,5 тис. грн, Володимир Тхорик – 173 тис. грн та Світлана Олійник – 45 тис. грн. Підприємці також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/10/02/ternopil-s-ka-hrupa-zmovnykiv-otrymala-pivmil-yonnyy-shtraf-za-rozpyl-ponad-p-iatnadtsiaty-tenderiv/

URLs in this post:

[1] опублікували: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=84711&schema=ter

[2] написали: http://ngl.media/2019/01/31/zarejestrovanyj-cherez-den-pislya-oholoshennya-tenderu-20-richnyj-pidpryjemets-postachatyme-svynynu-v-reabilitatsijnyj-tsentr/?fbclid=IwAR3Bx9MCufda6H16dxsYY0L9LHQnNHk3ta_TDChVwQepuCzLXduEOmmX6ig

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.