Закарпатський АМКУ оштрафував двох місцевих підприємців з однаковим принтером

30 Вересня 2019

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету в Закарпатській області оштрафувала підприємців Романа Петьовку та Віктора Галаса на 35 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в закупівлі молочної продукції від Свалявської міської ради. Відповідне рішення опублікували на сайті АМКУ 19 вересня.

Вперше про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали в січні цього року. В новині зазначили, що обоє підприємців подали на торги документи з однаковим дефектом друку або сканування. Також вони зробили однакові шапки довідок.

Підприємці зустрічалися на торгах двічі. При цьому жодного разу бізнесмен Віктор Галас не подав усіх документів, яких вимагав замовник.

В результаті експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували звернення в АМКУ. Комітет також встановив, що учасники подали пропозиції з однієї ІР-адреси та вели господарську діяльність в одному місці. Тож підприємець Роман Петьовка отримав 20 тис. грн штрафу, а Віктор Галас – 15 тис. грн. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом наступних трьох років.