Виконком планує видати Козловському дозвіл на будівництво готелю з порушеннями містобудівних правил

26 Вересня 2019

Виконавчий комітет Львівської міської ради 27 вересня планує дозволити Григорію Козловському будівництво нового готелю на вулиці Дорошенка, 2 з порушеннями містобудівних правил.

Містобудівні умови та обмеження отримають наближені до депутата Львівської міськради, бізнесмена Григорія Козловського львів’янки Леся Данчевська та Софія Максимець. Відповідно до документу, на ділянці поблизу «Гранд Готелю» зведуть 22-метровий готель з торговими приміщеннями та конференц-залом. Зараз тут є старий двоповерховий будинок, кілька магазинів та кафе.

Вулиця Дорошенка, 2

Територія майбутнього будівництва розташована в Галицькому районі Львова, де будівництво не регулюється планом зонування. Як стверджує кандидат технічних наук, експерт з містобудівної документації Михайло Габрель, в такому випадку містобудівні умови та обмеження (МУО) повинні видати на основі детального плану території.

Однак в проекті МУО є посилання лише на генеральний план Львова, а спеціалісти ДП «Містопроект» стверджують, що жодного детального плану території на цю ділянку не робили. На думку Михайла Габреля, проект дозволу на будівництво готелю викликає багато запитань.

Також редакція «Наші гроші. Львів» з’ясувала, що земельну ділянку для будівництва цього готелю депутати Львівської міської ради віддали Григорію Козловському безкоштовно. Детальніше про схему цієї забудови читати в нашому тексті − «ГРАНДіозний план Козловського».