Тростянецьку фірму та підприємця, які «розпиляли» тендер на вивезення сміття, оштрафували на 272 тис. грн

19 Вересня 2019

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала ТОВ «Гідробуд-М» та підприємця Володимира Маршалока на 272 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в двох закупівлях – на постачання піску для «Львівводоканалу» та на вивезення сміття для КП «Тростянецьке житлово-комунальне управління». Відповідне рішення опублікували на сайті АМКУ 18 вересня.

Про змову цих учасників на обох торгах «Наші гроші. Львів» написали в січні цього року. У новині зазначили, що конкуренти використовували однакове оформлення та шрифт у «шапках» документів. Крім того, учасники подали аналогічні довідки, які замовник вимагав в довільній формі.

На торги “Львівводоканалу” учасники також подавали однакові довідки

Підприємство «Гідробуд-М» та Володимир Маршалок зустрічалися на торгах п’ять разів. В усіх закупівлях виграла фірма-конкурент.

В результаті експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували звернення в АМКУ. Комітет також встановив, що учасники подали пропозиції з однієї ІР-адреси. Відтак вони отримали по 136 тис. грн штрафів. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом наступних трьох років.