Львівський АМКУ оштрафував дві фірми з групи змовників, які «пиляли» тендери стрийських вагонників

17 Вересня 2019

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала ТОВ «Українська машинобудівельна техніка» та ТОВ «Євроінструмент» на 74 тис. грн за антиконкурентну поведінку на торгах. Йдеться про закупівлю запчастин до залізничних локомотивів для філії «Стрийський вагоноремонтний завод» ПАТ «Українська залізниця». Відповідне рішення опублікували на сайті АМКУ 12 вересня.

Про змову учасників «Наші гроші. Львів» написали ще в березні 2017 року. В новині зазначили, що конкуренти подали низку ідентично оформлених довідок, зокрема, відомості про учасника та про наявність працівників.

Крім того, дружина заступника директора «Євроінструменту» Ігоря Судовцева Оксана Судовцева працювала менеджером в фірмі «Українська машинобудівельна техніка».

Згідно з даними Clarity, підприємства конкурували на торгах чотирнадцять разів.

Антимонопольний комітет також встановив, що обидві фірми мали спільних працівників, одну ІР-адресу та надавали одна одній фінансову допомогу. В результаті обидві компанії отримали по 37 тис. грн штрафу. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

Компанія «Євроінструмент» пов’язана з двома конкурентами «Української машинобудівельної техніки» − ТОВ «Електромашкомплект-1» та ТОВ «Українська великовантажна техніка». З першою фірмою їх об’єднує спільний контактний номер, а з другою – сусідні кабінети. Усі підприємства конкурували між собою на тендерах «Стрийського вагоноремонтного заводу».