Психлікарня відписала 340 тис. грн охоронцям, які позмагались з новачком без досвіду

16 Вересня 2019

КЗ ЛОР «Львівська обласна психіатрична лікарня» за результатами відкритих торгів підписала договір з ТОВ «Охоронна компанія Сварожич» на послуги з охорони. Сума договору становить 340 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з технічним завданням, фірма-переможець вночі патрулюватиме територію психіатричної лікарні на вул. Кульпарківська, 95 до кінця 2019 року. Середня вартість одного дня охорони становитиме близько 3 тис. грн.

Окрім переможця, участь у торгах взяв ще один учасник ТОВ «Донбас-безпека». Варто зазначити, що у обох компаній цінові пропозиції були абсолютно рівними – 340 тис. грн, що дорівнює очікуваній вартості закупівлі. Під час аукціону учасники не торгувались і не знижували ціни.

Тендерний комітет відхилив ТОВ «Донбас-Безпека», оскільки фірма не надала низку необхідних документів, зокрема підписаний проект договору, ліцензії, згоди на використання персональних даних і т.д. Також учасник не надав інформації про наявність аналогічного досвіду, а тому не міг перемогти у тендері. ТОВ «Донбас-Безпека» зареєстроване у Києві, і це перша участь фірми у державних закупівлях.

Окрім цього, обидві фірми подали низку однакових документів, які вимагали у довільній формі, наприклад, відомості про учасника чи довідка про незастосування санкцій, у яких припустились однакових помилок.

ТОВ «Охоронна компанія Сварожич» із статутним капіталом 1 тис. грн зареєстроване Львові, а його власниками є Сергій Веденський (51%) та Ігор Чібісов (49% статутного капіталу). Це перше державне замовлення фірми.