Пов’язані однією фірмою одеські підприємці розпиляли понад 200 тис. грн на торгах львівських театралів

11 Вересня 2019

Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича 6 вересня підписав договір з підприємцем Русланом Зільберштейном на закупівлю мікрофонів на 231 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, підприємець поставить театрові три наголовні мікрофони по 6 тис. грн, два радіомікрофони за 12,2 тис. грн, десять радіомікрофонів по 16,8 тис. грн, а також один комплект за 19,7 тис. грн. Ціни на товари збігаються з ринковими.

На торгах єдиним конкурентом переможця був підприємець Андрій Вельгас. Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій. Ціна Вельгаса була на 10,7 тис. грн дешевшою, однак його пропозицію відхилили через відсутність усіх потрібних документів.

Учасників об’єднує фірма «Лайтек», що спеціалізується на освітленні, звукових системах, спецефектах для сцени тощо. Про їхню пов’язаність свідчать соціальні мережі та документи підприємців. Зокрема, Андрій Вельгас у своїй сторінці на LinkedIn вказує фірму «Лайтек» своїм місцем праці. Також у своїй фейсбук-сторінці Вельгас дружить з низкою працівників «Лайтека».

А от Руслана Зільберштейна з цією фірмою пов’язують спільні працівники, вказані в тендерних документах. Крім того, його брат Андрій Зільберштейн працює бренд-менеджером у фірмі «Лайтек».

Крім того, документи обох учасників схожі в оформленні та містять однакові помилки. Йдеться, зокрема, про довідку щодо захисту довкілля, про матеріально-технічну базу та відомості про учасника.

Підприємці Зільберштейн та Вельгас зареєстровані в Одесі. Протягом 2018-2019 років Андрій Вельгас отримав замовлень на 4,6 млн грн, а Руслан Зільберштейн – на 4,4 млн грн.

Учасники зустрічаються на торгах вже вдруге.