Районні дороги за понад 160 млн грн відремонтують фірма тендерних змовників та облавтодор

09 Вересня 2019

Департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації за результатом відкритих торгів підписав чотири договори на дрібний ремонт доріг місцевого значення. Сума чотирьох контрактів становить понад 164 млн грн, про це повідомляє портал публічних закупівель Prozorro.

Два найбільші підряди отримало мале приватне підприємство «Нара». Ця фірма здійснюватиме дрібний ремонт доріг у Дрогобицькому, Старосамбірському та Турківському районах за 47,7 млн грн. Послуги надаватимуться до кінця 2020 року. Окрім цього держзамовлення фірма освоїть 46,6 млн грн за аналогічні роботи у Бродівському та Радехівському районах, тобто сумарно отримає від департаменту понад 94 млн грн.

Нагадаємо, що раніше МПП «Нара» вдавало фіктивну конкуренцію щонайменше на чотирьох тендерах із очікуваною вартістю понад 154 млн грн. Конкуренцію вдавали спільно із ТДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №88» – фірми подавали на тендери однакові довідки і навіть завантажували їх в одному порядку. Аналіз їх довідок про наявність працівників виявив, що в компаніях працюють одні й ті самі люди. Крім того, фірми надавали одна одній в оренду будівельну техніку.

Засновником компанії «Нара» є Аветісян Самвел, а директором – Руберт Грігорян. Останній, за даними його фейсбук-сторінки, одружений з Нарою Аветісян, яка до недавнього часу була власницею «ШРБУ №88» (зараз бенефіціаром зазначений Гагік Казарян).

З початку 2018 року МПП «Нара» підписало 144 контракти загальною вартістю 907 млн грн.

Ще дві угоди департамент дорожнього господарства уклав з ДП «Львівський облавтодор» ВАТ «ДАК Автомобільні дороги України». За реконструкцію доріг у Сколівському та Стрийському районах облавтодор отримає 33 млн грн, а у Жидачівському та Миколаївському 36,6 млн, тобто майже 70 млн грн сумарно.