Львівське АМКУ оштрафувало фірми одного власника, пов’язаність яких на своїх торгах не помітила «Львівська залізниця»

09 Вересня 2019

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала ТОВ «Вагоновимірювальні Системи-Пром» та ТОВ «Вагоновимірювальні Системи-Сервіс» на 128 тис. грн за антиконкурентну поведінку на торгах. Йдеться про закупівлю на постачання платформних ваг для регіональної філії «Львівська залізниця». Відповідне рішення опублікували на сайті АМКУ 4 вересня.

Про змову учасників стало відомо в січні цього року. У новині зазначили, що фірми-конкуренти мають спільного власника Дмитра Полуектова, який на 100% володіє підприємством «Ваговимірювальні Системи-Пром» та на 75% − «Ваговимірювальні Системи-Сервіс».

Своєї пов’язаності компанії не приховували від тендерного комітету, подавши документи з однаковим брендуванням – великою літерою «B». Незважаючи на такі очевидні порушення, тендерний комітет «Львівської залізниці» не скасував закупівлі.

В результаті експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували звернення в АМКУ. Комітет також встановив між фірмами низку інших пов’язаностей, зокрема те, що вони орендують приміщення за однією адресою та в одного орендодавця. Відтак обидва підприємства отримали по 64 тис. грн штрафу. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.