Львівське АМКУ оштрафувало лише одного з трьох змовників, які «пиляли» тендери від золочівських освітян

03 Вересня 2019

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету в Львівській області оштрафувала підприємницю Тетяну Легоцьку на 34 тис. грн за антиконкурентну поведінку на торгах. Йдеться про її участь разом з підприємницею Анною Лабунською в закупівлі круп від відділу освіти Золочівської райдержадміністрації. Відповідне рішення опублікували 30 серпня на сайті АМКУ.

Про змову підприємниць «Наші гроші. Львів» написали ще в березні минулого року. У новині зазначили, що Тетяна Легоцька та Анна Лабунська подали на вищезгадані торги аналогічні медичні довідки водія та однакове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Крім того, виявили ще одного пов’язаного з учасницями підприємця – Володимира Легоцького. Він двічі конкурував на торгах разом з Анною Лабунською. Учасники мали не тільки спільні контакти та документи, вони також володіють фірмою «Мелодія». Вона зареєстрована за однією адресою з «Золочівською районною організацією роботодавців», де в перелік засновників входить Тетяна Легоцька.

Після публікації новини експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували звернення в АМКУ. Відтак Тетяну Легоцьку оштрафували на 34 тис. грн. Підприємниця не зможе брати участі у відкритих торгах протягом трьох років. Водночас Володимир Легоцький та Анна Лабунська штрафів не отримали, оскільки припинили свою підприємницьку діяльність.