Міська рада дозволила звести «клубний» багатоповерховий будинок у садибній зоні із порушенням висотності

08 Серпня 2019

Клубний будинок "Мій на Карманського". Візуалізація забудовника

Виконавчий комітет Львівської міської ради надав ОСББ «Нова громада» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного будинку на вулиці Карманського, 6 з порушенням встановленої для цієї території максимальної висоти.

Містобудівні умови були видані ще у 2017 році, однак лише тепер «Наші гроші. Львів» випадково звернули увагу, що проект будинку на сайті продавця виглядає іншим, аніж два роки тому.

Так, візуалізація майбутнього будівництва, яку забудовник подав на містобудівну раду, має на поверх менше. Старим кресленням та містобудівними умовами передбачено будинок на 4 поверхи. В той час як сайті, де продають житло за цією адресою, зазначено, що зводитимуть будинок клубного типу, який матиме 5 поверхів.

Згідно з Генеральним планом Львова, ця ділянка розташована в межах території малоповерхової житлової та садибної забудови (2-4 поверхи). Так само зонуванням встановлено, що це зона Ж-1 –  садибної житлової забудови. За допустимим видом забудови тут дозволяється будівництво багатоповерхових будинків до 4 поверхів, не вище 18 метрів до гребеня даху.

Виданими у 2017 році містобудівними умовами передбачено, що будівництво на Карманського, 6 матиме висоту у стінах (від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення стін останнього поверху) – 22,53 м, що порушує встановлений зонінг.

Окрім того, у містобудівних умовах зазначено, що поверховість об’єкта – 4 поверхи (17,33 м), а також підвальний та цокольний поверхи, хоча продають житло на 5 повноцінних поверхах.

Замовником будівництва на Карманського є об’єднання багатоквартирного будинку «Нова громада». Його директором є Зінаїда Горбач, яка також зареєстрована за цією адресою. Також у 2016 році ОСББ «Нова громада» намагалось виробити проект землеустрою на земельну ділянку площею 0,009 га для на вул. Карманського між будинками № 4-а, 6 та 6-а для обслуговування багатоквартирного житлового будинку, однак міська рада відмовила у наданні дозволу.