- NGL.media - https://ngl.media -

Компанія Козловського знесе будинок Терлецького на Сахарова

26.07.2019 @ 13:21 в Новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив ТОВ «Інсула інвест» містобудівні умови та обмеження на будівництво офісного центру із підземним паркінгом на вулиці Сахарова, 52. Для нового будівництва знесуть існуючий будинок – так званий будинок Терлецького, який належав Михайлу Терлецькому – українському аптекареві, колекціонеру та меценату.

З 2011 року власником будинку було ПАТ «Фарлеп-Інвест». Лише кілька місяців тому,  7 травня 2019 року, товариство продало його ТОВ «Інсула Інвест». Разом із будинком в той самий день фірма придбала також і земельну ділянку площею 0,13 га.

[1]

Теперішній вигляд Сахарова, 52 та проект майбутнього будинку (фото Galinfo та Zaxid.net)

В процесі обговорення питання члени виконавчого комітету уточнювали, чи є будівля пам’яткою архітектури. Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський заявив, що будівля не є цінною, оскільки у 90-х роках її перебудували, додали металопластикові вікна, черепицю тощо. За його словами, будівля є типовим будинком 90-х років.

За знесення будинку та будівництво нового офісу проголосували шестеро з восьми членів виконкому, двоє «утримались». Зокрема, заступник міського голови Андрій Москаленко, який вважав, що питання потребує додаткового опрацювання.

Власником ТОВ «Інсула-Інвест» є Олександр Берба, який також володіє ще низкою фірм, пов’язаних з компанією «Авалон» депутата Львівської міської ради Григорія Козловського. Берба є засновником фірми ЖБК «Авалон комфорт-6», ЖБК «Авалон Гарден -3», раніше очолював ТОВ «Авалон інк».

Крім того, він є власником ТОВ «Агенція «Європростір», яке сьогодні ж під час засідання виконавчого комітету отримало дозвіл на будівництво апарт-готелю на перехресті вулиць Стрийська-Наукова. Власником цієї фірми, яка розробляла проект готелю з 2016 року, Олександр Берба став лише у квітні 2019 року.

Підготовлено за підтримки МФ «Відродження»


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/07/26/kompaniia-kozlovs-koho-znese-budynok-telets-koho-na-sakharova/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/07/imgonline-com-ua-2to1-cKpYmsMx2hHcOrH.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.