Закарпатські судді без конкурсу віддали 88 млн грн київському підрядникові на будівництво суду

07 Червня 2019

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Закарпатській області 4 червня підписало договір з ТОВ «Будівельна компанія «МВ Груп» на будівництво Хустського районного суду за 88,3 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю здійснили за неконкурентною переговорною процедурою, оскільки попередні торги двічі відміняли через відсутність достатньої кількості учасників. В першій закупівлі не взяв участь жоден учасник, в другій – лише «Будівельна компанія «МВ Груп» (далі – «МВ Груп»).

Згідно з договором, будівлю побудують на вул. Пушкіна в райцентрі Хусті. Окрім загальнобудівельних робіт, підрядник зробить усі інженерні системи, як-от опалення, водопостачання, газопостачання, пожежні системи. Також фірма встановить два ліфти, облаштує територію навколо будівлі та зробить вуличне освітлення.

Будівництво планують завершити до кінця 2020 року. При цьому фірма отримає 2 млн грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 8,5 млн грн.

Компанія «МВ Груп» зареєстрована 2015 року в Києві, має офіс та складські приміщення в Хусті. Її власниками є житель Івано-Франківської області Віталій Гондурак та киянка Оксана Малярчук.

Малярчук володіє низкою компаній, зокрема ТОВ Торгово-комерційне підприємство «Карпатмаркет» ЛТД, ТОВ «Інвестиційна компанія «Енергетичні системи України», ТОВ «Нафтогазтехнологія».

Протягом 2018-2019 року фірма «МВ Груп» отримала замовлення на 116 млн грн, враховуючи поточну угоду. Усі підряди компанія виконувала в Хусті, серед них – реконструкція Хустського районного будинку культури за 25 млн грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії