- NGL.media - https://ngl.media -

У Чернівецькій області розірвали договір з київською фірмою, яка привела на торги матір свого менеджера

06.06.2019 @ 08:30 в Наслідки,Новини,Чернівці

Недобоївська сільська рада, що в Чернівецькій області, 29 травня розірвала договір з ТОВ «Бі-Про» на закупівлю комп’ютерної техніки на майже 360 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro [1].

Договір розірвали за згодою сторін. Тендерний комітет у своєму протоколі зазначив, що отримав листи про пов’язаність учасників закупівлі від управління захисту економіки у Чернівецькій області та чернівецького управління Служби безпеки України. Установи рекомендували сільраді усунути порушення в процедурі проведення тендеру.

Нагадаємо, про участь фірми «Бі-Про» редакція «НГ. Львів» написала [2] 22 травня. На торгах компанія-переможець змагалася з підприємницею Ольгою Сологуб. Яка виявилась матір’ю менеджера зі збуду підприємства Віктора Сологуба.  У соцмережі Facebook вона нещодавно опублікувала фото з сином.

Крім того, Ольга Сологуб завантажила лише частину потрібних документів. Наприклад, у довідках немає інформації про те, яку саме техніку і програмне забезпечення вона постачатиме. Відтак замовник відхилив пропозицію підприємниці попри те, що вона була дешевшою на майже 16 тис. грн від ціни «Бі-Про».

Після публікації закупівлю оскаржили юристи Bihus.info (проект «Тисни»).

За даними Clarity, Ольга Сологуб брала участь в закупівлях дев’ять разів, однак жодного разу не перемогла. Причому сім разів вона конкурувала саме з ТОВ «Бі-Про», і ще двічі – з 22-річною Віталіною Грищенко, якій «Бі-Про» надавало [3] авторизаційні листи.

ТОВ «Бі-Про» у рівних долях належить Юлії Лісовій із села Пашківка Київської області та Яні Лопатюк із села Ярунь Житомирської області. З 2017 року компанія отримала замовлень на понад 120 млн грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/06/06/v-chernivets-kiy-oblasti-rozirvaly-dohovir-z-kyivs-koiu-firmoiu-iaka-pryvela-na-torhy-matir-svoho-menedzhera/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-04-02-001284-b?fbclid=IwAR0hWToaGcB-vHuqpHAsbHJnbqRcEWa3ZK52DVxliutkY9dABVCNYn5bGAQ

[2] написала: http://ngl.media/2019/05/22/kyivs-ka-firma-vyyshla-tender-z-mamoiu-ikh-menedzhera-i-otrymala-peremohu-na-postachannia-tekhniky/?fbclid=IwAR0IGc16EZ374l5bQWqwMkgiFNORmJmqLTB_6cVXXzpNqSW-dHczCISVDcA

[3] надавало: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-04-24-000183-c

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.