- NGL.media - https://ngl.media -

У Моршині міськрада без тендеру збільшила вартість реконструкції відпочинкової інфраструктури міста з 29 до 44 млн грн

30.05.2019 @ 09:30 в Львів,Новини

Моршинська міська рада 28 травня підписала договір на оновлення природного середовища курорту Моршин (коригування) з дочірнім підприємством «Прикарпатське БМУ» ПАТ «Карпаткурортбуд» вартістю 44,3 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro [1].

Минулоріч міськрада вже замовляла [2] ці роботи за результатами відкритих, однак вони коштували значно дешевше – 29,1 млн грн. Тоді переможцем стала ця ж компанія.

Однак тепер підрядник поскаржився, що відбулося підвищення цін на будівельні матеріали та зростання середньої заробітної плати в будівництві.

Тому міськрада вирішила збільшити вартість договору застосувавши неконкурентну переговорну процедуру закупівлі. Офіційною причиною вказано необхідність «здійснити додаткову закупівлю в того самого постачальника з метою уніфікації», бо заміна попереднього постачальника може призвести до несумісності або виникнення проблем технічного характеру. Для підтвердження своїх слів чиновники заручилися висновком приватних експертів з ТОВ «Серб».

«У випадках, коли підрядник відмовляється виконувати роботи через зростання цін, то замовник мав би провести нові відкриті торги, а не укладати прямий договір на більшу суму. У законі «Про публічні закупівлі» не передбачено застосування переговорної процедури у випадку зростання вартості будматеріалів, зарплат тощо», – пояснив голова правління Центру громадського моніторингу і досліджень Мирослав Сімка.

Згідно з договірною ціною за договором 2018 року, на заробітну плату було передбачено 2,5 млн грн, вартість матеріальних ресурсів становила 16,33 млн грн. Теперішнім договором за зарплати вже передбачено 4,5 млн грн (зростання на 80%), на матеріальні ресурси – 22 млн грн (на 35%).

У порівнянні з 2018 роком збільшили кошти на покриття ризиків учасників будівництва з 267 тис. грн до 906 тис. грн. Крім того, у договірній ціні різко зросла сума грошей на додаткові витрати, пов’язані з інфляційними процесами: зі 111 тис. грн до 3 млн грн.

Нагадаємо, в рамках проекту озеленять та освітять територію двох озер міста, збудують човникову та рятувальну станції, вбиральню для пляжу, водяний млин, пішохідний міст до острівця, встановлять три альтанки на дамбі, фонтани, облаштують велодоріжки та інше. Усі роботи й далі обіцяють завершити у 2025 році.

Кінцевим бенефіціарним власником «Прикарпатське БМУ» ПАТ «Карпаткурортбуд» є Олег Муска.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/05/30/u-morshyni-mis-krada-bez-tenderu-zbil-shyla-vartist-rekonstruktsii-vidpochynkovoi-infrastruktury-mista-z-29-do-44-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-05-14-002745-a

[2] замовляла: http://ngl.media/2018/07/06/mistsevyj-biznesmen-osvojit-majzhe-30-mln-hrn-na-rekonstruktsiji-vidpochynkovoji-infrastruktury-morshyna/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.