- NGL.media - https://ngl.media -

Відділ освіти Турківської РДА придбав найдорожчі в регіоні шкільні меблі

28.05.2019 @ 09:00 в Львів,Новини

Відділ освіти Турківської РДА за результатом відкритих торгів підписав договір на закупівлю шкільних меблів із приватною підприємницею Оленою Топольницькою. Сума договору становить 1,03 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro [1].

Згідно з договором, придбали 640 комплектів меблів (парта і стілець), які переможець тендеру доставить у 48 шкіл району. Термін дії договору – до кінця 2019 року або до повного виконання. Вартість одного комплекту складає 1620 грн. Варто зазначити, що інші заклади освіти купували меблі для НУШ (Нової української школи) значно дешевше.

Середня вартість комплекту станом на початок жовтня (коли відбулось більшість закупівель) у Львівській області становила 1212 грн, що майже на 25% дешевше. Нагадаємо, що найдешевше такі меблі купували за 670 грн, а найдорожче – 1551 грн за комплект.

Єдиним суперником Олени Топольницької на торгах виступило приватне підприємство «Кабінетус плюс» із пропозицією на 19 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались і не знижували суми пропозицій.

Олена Топольницька тричі брала участь у тендерах разом із ПП «Кабінетус Плюс». Ймовірно, в усіх тендерах на шкільні меблі ПП «Кабінетус плюс» бере участь як технічний учасник, оскільки стабільно не завантажує у складі пропозиції низку необхідних документів. Наприклад, сертифікати відповідності, технічні паспорти і т. д. Також приватне підприємство не зазначає продукцію якого виробника збирається постачати замовнику.

Натомість підприємниця Топольницька продасть відділу освіти Турківської РДА меблі від виробника ТОВ «Торговий дім Аншар». Раніше «НГ.Львів» зазначали [2], що ТОВ «ТД Аншар» та його дилери отримали понад 57% від суми всіх бюджетних замовлень на шкільні меблі для нової української школи на Львівщині. «Аншар» нерідко розігрували торги із пов’язаними компаніями. Власником ТОВ «ТД Аншар» є Тетяна Бездітна, яка також керує фірмою екс-нардепа та екс-голови Вінницької ОДА Григорія Калетніка «Сотка-7», а також спільно з ним та низкою інших людей заснувала благодійний фонд «Майбутнє наших дітей».

Приватна підприємниця Олена Топольницька зареєстрована у селі Спас Турківського району. З початку 2018 року отримала 12 державних підрядів загальною вартістю 3,6 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/05/28/viddil-osvity-turkivs-koi-rda-prydbav-naydorozhchi-v-rehioni-shkil-ni-mebli/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-04-10-002940-a

[2] зазначали: http://ngl.media/2018/10/23/rozdilyty-shkilnu-lavu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.