Управління охорони історичного середовища розірвало договір з фірмою, якій допомагало готувати документи на свої ж торги

Львів, проспект Шевченка, 23

Управління охорони історичного середовища Львівської міськради 22 травня розірвало договір з ПП «Володар-Маркет» на ремонт і реставрацію будинку на проспекті Тараса Шевченка, 23 у Львові за 8 млн грн.

Це сталося після розслідування «Наші гроші. Львів» «Онищенко поспішає на допомогу!». Договір розірвали за взаємною згодою сторін.

Нагадаємо, 10 травня управління охорони історичного середовища підписало 8-мільйонний договір з підприємством «Володар-Маркет» на ремонт і реставрацію будинку на проспекті Тараса Шевченка, 23.

Як виявили «Наші гроші. Львів», документи учасників та замовника мали однакові дефекти друку чи сканування. Відтак управління порушило Закон України «Про публічні закупівлі», бо чиновники дозволили двом підприємствам,  учасникам торгів  «Архітектурній майстерні «Ренесанс» та «Володар-Маркет», готувати свої документи на техніці управління.

Факт використання комунальної техніки приватними компаніями підтвердила керівник управління Лілія Онищенко-Швець. Вона розповіла, що документи для торгів сканували в управлінні.

У такий спосіб управління порушило основні принципи публічних закупівель. Учасники фактично розкрили свої документи замовникові перед проведенням тендеру, хоча управління не повинне бачити їх до закінчення торгів.

Управління співпрацює з підприємство «Володар-Маркет» давно. З 2017 року цій фірмі дісталося підрядів на 25 млн грн. Наприклад, в 2017 році «Володар-Маркет» отримало 9-мільйонне замовлення на ремонт і реставрацію костелу Домініканців з келіями на площі Музейній, 3. Роботи досі не завершили, договір з компанією продовжили до серпня 2019 року.