Фонтан в центрі Самбора відновлять за 4,5 млн грн

16 Травня 2019

Комунальне підприємство «Об’єднане» 10 травня підписало договір з ТОВ «Вельт Капітал» на реконструкцію фонтану на площі Ринок в Самборі за 4,5 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, підрядник реконструює резервуар фонтану, встановить відповідні водопроводи та каналізацію. Також зробить освітлення та благоустрій території.

Головний інженер КП «Об’єднане» відмовився надати візуалізацію фонтану редакції «НГ. Львів» та відповідати на запитання. Свою позицію пояснив тим, що не впевнений, чи розмовляє зі журналістом.

Самбір, площа Ринок Фото сайт «Варіанти»

З тендерної документації відомо, що реконструкцію планують завершити до кінця 2019 року. ТОВ «Вельт Капітал» отримає 60 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 226 тис. грн.

Майбутня реставрація фонтану не викликає захоплення частини мешканців Самбору. Як повідомив сайт «Львівська мануфактура новин», 10 травня декілька мешканців Самбора протестували проти реставрації. Вони ходили по пішохідному переході з плакатами «Самбір – суцільне бездоріжжя» та «Гамар, продай Тойоту, купи асфальт». Акція тривала приблизно годину.

Львівська фірма «Вельт Капітал» працює на ринку з 2016 року. Власницею та водночас керівником компанії є львів’янка Тетяна Павленко.

Фірма «Вельт Капітал» постійно фігурує в матеріалах «НГ. Львів». Зокрема, у жовтні 2018 року редакція повідомила, що управління освіти Львівської міськради підписало з компанією 32-мільйонний договір, хоча та не відповідала їхнім тендерним вимогам. Західний офіс Держаудитслужби України підтвердив порушення законодавства в цій закупівлі, однак не зобов’язав замовника розірвати угоду.

Протягом 2018-2019 років підприємство «Вельт Капітал» отримало замовлень на 605 млн грн.