- NGL.media - https://ngl.media -

Управління охорони історичного середовища допомагає учасникам готувати документи на свої ж торги

15.05.2019 @ 09:05 в Львів,Новини

Управління охорони історичного середовища Львівської міськради порушило Закон України «Про публічні закупівлі». Чиновники дозволили двом підприємствам,  учасникам торгів  «Архітектурній майстерні «Ренесанс» та «Володар-Маркет», готувати свої документи на техніці управління. Експерти зазначають, що у такий спосіб управління порушило основні принципи публічних закупівель. Адже учасники фактично розкрили свої документи замовникові перед проведенням тендеру, хоча управління не повинне бачити їх до закінчення торгів.

Порушення законодавства редакція «Наші гроші. Львів» виявила під час моніторингу закупівлі [1] на ремонт та реставрацію будинку на проспекті Тараса Шевченка, 23. Виявилося, що документи учасників та замовника мають однакові дефекти друку. Цю інформацію редакції підтвердила очільниця управління Лілія Онищенко-Швець. Вона розповіла, що документи для торгів сканували в управлінні, адже фірми прийшли і сказали, що хочуть взяти участь в тендері.

Юристка проекту «Тисни» (Bihus.info) Тетяна Дмітрюкова зазначила, що управління порушило принципи публічних закупівель.

«У цьому випадку і замовник, і учасники порушили принцип конфіденційності торгів – розкрили свої документи замовникові до офіційного розкриття в системі Prozorro», − пояснила Дмітрюкова.

Голова «Центру громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка розповів, що в цій ситуації можлива корупція.

«Сканування документів для учасників – це лобіювання зі сторони замовника. Ймовірно, в пропозиціях учасників цих торгів заклали «відкат». Адже не просто так управління дозволяє сканувати в себе документи, йому потрібно за це заплатити», − ствердив Сімка.

Детальніше про читайте [2] в тексті Марії Ревер «Онищенко поспішає на допомогу!».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/05/15/upravlinnia-okhorony-istorychnoho-seredovyshcha-dopomahaie-uchasnykam-hotuvaty-dokumenty-na-svoi-zh-torhy/

URLs in this post:

[1] закупівлі: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-04-02-001564-a

[2] читайте: http://ngl.media/2019/05/15/onyshchenko-pospishaie-na-dopomohu/?fbclid=IwAR3H0o4ttsOoSr7CsW-sYCljJ8lJu39jkflyhiqzEelKbONx2lirTrRZSoo

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.