Мукачівський підприємець позмагався зі своєю бухгалтеркою за пісок для місцевих комунальників

14 Травня 2019

Мукачівське міське комунальне підприємство «Ремонтно-будівельне управління» 6 травня підписало договір з підприємницею Наталією Пауш на закупівлю білого річкового піску за 230 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

На торгах єдиним конкурентом Наталії Пауш був підприємець Олександр Максим. Спочатку пропозиції учасників були однаковими. Під час аукціону підприємець Максим знизив свою ціну на 2,9 тис. грн.

Однак замовник відхилив тендерну пропозицію підприємця через відсутність інформації про орендодавця техніки, копії договору про поставку товару та остаточної тендерної пропозиції.

Конкуренти подали на торги документи з однаковими дефектами друку чи сканування. У телефонній розмові з редакцією «НГ. Львів» офіс-менеджер підприємця Максима зазначила, що Наталія Пауш працює їхнім бухгалтером. Сам Олександр Максим відмовився підтвердити цю інформацію. Наталія Пауш сказала журналістці «НГ. Львів», що вона та підприємець Максим є «сусідами по роботі».

Учасники зустрічаються на торгах вперше.

Наталія Пауш зареєстрована як підприємець в липні 2018 року в с. Залужжя Мукачівського району. Протягом 2018-2019 років вона отримала замовлень на 670 тис. грн від КП «Ремонтно-будівельне управління», враховуючи поточну угоду.

Олександр Максим веде підприємницьку діяльність з вересня 2018 року, зареєстрований в с. Доробратово Іршавського району. Підприємець Максим взяв участь лише в поточному тендері.

Згідно з угодою, підприємниця Пауш поставить замовникові 450 м3 білого річкового просіяного піску, один м3 якого обійдеться в 511 грн. Ціна на товар відповідає ринковій.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії