Власниця оштрафованої АМКУ фірми побудує каналізацію в одному з мікрорайонів міста Берегове за 4,2 млн грн

26 Квітня 2019

Управління міського господарства та благоустрою Берегівської міської ради 18 квітня підписало договір з ТОВ «Кулев-Інвест» на будівництво каналізації в мікрорайоні «Чігосуг» в м. Берегове за 4,2 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, каналізацію збудують до кінця 2020 року. При цьому підрядник отримає 121 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 277 тис. грн.

На торах фірма-переможець змагалася з ПрАТ «Виноградівська пересувна механізована колона №78» та підприємцем Іваном Кішем. Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій.

Компанія «Кулев-Інвест» зареєстрована 2011 року в Івано-Франківську. Її власницею є Олена Шокалюк, директором – Віктор Бревко. Протягом 2018-2019 років підприємство отримало замовлень на 36,7 млн грн, враховуючи поточну угоду.

Олена Шокалюк володіє низкою фірм, зокрема ТОВ «Конфеціоні «Россі», ТОВ «Амбієнте 2001 Україна» та ТОВ «Енерго-Технопарк».

У 2017 році Івано-Франківське обласне територіальне відділення АМКУ оштрафувало Компанію «Енерго-Технопарк» на 10 тис. грн за антиконкурентну поведінку на торгах. Підприємство змагалося за будівництво автономної котельні Виноградівської лікарні (Закарпатська область) разом з пов’язаною фірмою «Калина ІФ» ЛТД та ПП «Фірма «ВІТ».

Згідно з рішенням, працівники Служби безпеки України знайшли в офісі компанії «Калина ІФ» ЛТД документи «Енерго-Технопарк», наприклад, копію свідоцтва про реєстрацію транспорту, листи з відмітками «пропозиція конкурсних торгів». Крім того, на жорсткому диску, який використовувала працівниця «Калини ІФ» ЛТД були видалені документи «Енерго-Технопарк».

Адмінколегія також встановила, що фірми подали однакові копії сертифікатів на торги та вказали в документах однаковий номер телефону. Крім того, директор «Калини ІФ» ЛТД Ігор Микитюк був одружений з власницею «Енерго-Технопарк» Оленою Шокалюк. В результаті Івано-Франківське тервідділення АМКУ оштрафувало компанію «Калина ІФ» ЛТД на 34 тис. грн, а «Енерго-Технопарк» − на 10 тис. грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії