- NGL.media - https://ngl.media -

Бродівський депутат та його син три роки не зможуть брати участі в торгах

23.04.2019 @ 08:30 в Львів,Наслідки,Новини

Адміністративна колегія Львівського тервідділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «Рута» і приватного підприємця Дениса Стаха по 27 тис. грн кожного за узгоджені дії на торгах. Відповідне рішення опублікували на сайті [1] АМКУ 18 квітня.

Обидва учасники змагались на тендері із закупівлі м’яса для госпіталю Нацгвардії в місті Золочів загальною вартістю 381 тис. грн. Нагадаємо, що одразу після підписання договору у «НГ. Львів» з’явився матеріал [2], де доводилась пов’язаність ТОВ «Рута» і Дениса Стаха.

Так, ми повідомляли, що власником 75% ТОВ «Рута» та директором цієї фірми є Петро Стах – батько переможця торгів Дениса Стаха і депутат Бродівської райради. Ще 25% фірми належить Галині Івасюк – дружині Петра Стаха та матері Дениса Стаха. Також Денис Стах на підтвердження своєї кваліфікації надав договір, укладений з ТОВ «Рута», на переробку сировини великої рогатої худоби та декларацію виробника на готову продукцію того ж підприємства.

Наступного дня після публікації матеріалу, військовий госпіталь розірвав [3] договір і опублікував протокол, в якому зазначив, що «надійшла інформація про те, що ФОП Денис Стах та ТОВ «Рута» являються пов’язаними особами».

Після звернення юристів Bihus.info (проект «Тисни»), Антимонопольний комітет підтвердив виявлене порушення. Також у рішенні згадується, що обидва учасники завантажували документи з однієї IP-адреси, Денис Стах  вказаний як працівник ТОВ «Рута», а його контактною особою на тендері була Олена Стах – бухгалтер «Рути».

Рішення АМКУ, окрім штрафу, передбачає трирічну заборону оштрафованим брати участь у відкритих торгах.

Загалом Денис Стах переміг у 4 тендерах (включно з вищезазначеним) на 1,6 млн грн. В усіх випадках Стах «конкурував» із «Рута». ТОВ «Рута» з 2018 року підписало 28 контрактів на майже 7 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/04/23/brodivs-kyy-deputat-ta-yoho-syn-try-roky-ne-zmozhut-braty-uchasti-v-torhakh/

URLs in this post:

[1] сайті: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=86622&schema=lviv

[2] матеріал: http://ngl.media/2018/04/02/deputat-brodivskoji-rajrady-rozihrav-zi-svojim-synom-tender-vid-vijskovoho-hospitalyu-na-zakupivlyu-myasa/

[3] розірвав: http://ngl.media/2018/05/03/nastupnoho-dnya-pislya-publikatsiji-vijskovyj-hospital-rozirvav-dohovir-z-pidpryjemtsem-yakyj-rozihrav-torhy-z-batkom/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.