- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська міськрада дозволила збудувати шестиповерхівку біля Личаківського цвинтаря з порушенням генплану

18.04.2019 @ 09:15 в Львів,Новини

Львівська міська рада дозволила збудувати шестиповерховий будинок на ділянці, де генпланом передбачено чотири поверхи. Йдеться про багатоповерхівку на вул. Черемшини,  29, що поблизу Личаківського цвинтаря.

Управління архітектури Львівської міськради видало містобудівні умови та обмеження на це будівництво в 2015 році. Згідно з документом, міськрада дозволила побудувати чотири поверхи разом з цоколем та мансардою. Будівлю звели на присадибній ділянці, де, згідно з генпланом, дозволено будувати максимум чотири поверхи.

Експерт з будівництва Георгій Могильний зазначив, що Львівська міська рада видала містобудівні умови та обмеження з грубим порушенням: «На присадибній ділянці дозволено будувати максимум чотири поверхи. Щоб це обійти, міськрада прописала «чотири поверхи + цоколь + мансарда». Фактично вона затвердила будівництво будівлі на два поверхи більше, ніж дозволено генеральним планом», − стверджує Могильний.

[1]

Новобудова на Черемшини, 29 (джерело ЛУН)

Крім того, «Дублянський будівельник» добудував до будівлі ще один поверх, який у своїй проектній документації назвав антресоллю. Відтак на своєму сайті забудовник продає мансарду та антресоль як дворівневі квартири на п’ятому поверсі.

[2]

Однак інспекція ДАБК не виявила порушень перед прийняттям будівлі в експлуатацію у травні 2018 році. Начальник юридичного відділу інспекції ДАБК Святослав Кіндратів зазначив, що, згідно з державними будівельними нормами, забудовник має право добудувати антресоль.

Земельні ділянки, на яких збудована багатоповерхівка, належать екс-депутатові Львівської обласної ради Володимиру Тістику, його тітці Ніні Мичці та своякові Михайлові Гунцу. У 2015 році вони підписали договір суперфіцію з фірмою «Дублянський будівельник», згідно з яким дозволили використати їхні ділянки для забудови.

Детальніше про історію будівництва на вул. Черемшини, 29 читайте в тексті Марії Ревер «Два поверхи мої, два поверхи [3]».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/04/18/l-vivs-ka-mis-krada-dozvolyla-zbuduvaty-shestypoverkhivku-bilia-lychakivs-koho-tsvyntaria-z-porushenniam-henplanu/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/04/Znimok-ekrana-393.png

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/04/budivlia_cheremshyny_kartynka.png

[3] Два поверхи мої, два поверхи: http://ngl.media/2019/04/18/dva-poverkhy-moi-dva-poverkhy/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.