Фірма екс-працівника водоканалу з телефоном тендерних махінаторів отримає 900 тисяч на ремонт водогону в Бориславі

12 Квітня 2019

Управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Бориславської міськради підписали договір з ТОВ «КапіталБудінвест-777» на реконструкцію ділянки водопроводу на вулиці Богдана Хмельницького у Бориславі. Сума договору становить 913 тис. грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Загальна протяжність ділянки водогону, який ремонтуватиме фірма, становить близько 550 метрів. Оскільки закупівля відбувалася за процедурою звітування, то ні технічного завдання, ні договору управління не завантажило.

Власником ТОВ «КапіталБудінвест-777» є Тарас Лесишин. Особа із таким ПІБ восени 2017 року була начальником диспетчерської служби комунального підприємства «Бориславводоканал». В декларації перед звільненням вказано, що Лесишин отримав 46 тис. грн доходу вигляді зарплати у «Бориславводоканалі» а також працює за сумісництвом директором у ПП «Олік-Буд». Дружина отримувала дохід від підприємницької діяльності, однак сума доходу в декларації не вказана.

Більшість замовлень ТОВ «КапіталБудінвест-777» отримує саме від департаменту ЖКГ Борислава. Загалом фірма отримала 8 замовлень на 4,4 млн грн, усі з яких за неконкурентними процедурами.

Варто зазначити, що 11 квітня фірма отримала ще одне замовлення капітальний ремонт фасаду житлового будинку у смт Східниця. Сума договору становить 295 тис. грн. Інформація про технічне завдання, умови виконання договору або перелік робіт також відсутня.

В даному звіті замовник вказав як контактний фірми номер мобільного телефону фірми 0676703112. Таким ж номером послуговується на тендерах бориславське мале колективне підприємство «Мажор», яке у 2016 році Антимонопольний комітет оштрафував за змову на торгах, про що писали «Наші гроші. Львів».

Власниками МКП «Мажор» є колишній депутат Бориславської міської ради від «Фронту змін» Олександр Зварич та депутат Дрогобицької міської ради, на той час від КУНу, а тепер – від «Самопомочі» Віктор Тюска.

Олександр Зварич є засновником ПП «Олік-Буд», де директором й нині є екс-працівник водоканалу Тарас Лесишин.