АМКУ оштрафував змовників, які «розпиляли» 3,8 млн грн на реконструкцію ЦНАПу в Тернопільській області

Адміністративна колегія Тернопільського обласного тервідділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) оштрафувала підприємців Віталія Тростинського та Андрія Гринчука на 58 тис. грн за антиконкурентну поведінку. Звернення з проханням провести перевірку написали юристи Центру протидії корупції.

Йдеться про участь підприємців у тендері на реконструкцію  адмінприміщення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) в смт. Мельнице-Подільська (Борщівський район) за 3,8 млн грн. Про це стало відомо з рішення колегії.

Про змову учасників на цих торгах раніше писали «Наші гроші. Львів» у жовтні 2018 року.  Тоді редакція повідомила, що підприємці Тростинський та Гринчук у своїх документах вказали однакову електронну пошту − svit-dverey@i.ua. Вони надали декілька аналогічно складених довідок: про працівників, про захист довкілля, про несудимість тощо.

Адмінколегія Тернопільського відділення АМКУ також встановила, що учасники заходили на аукціон з однієї ІР-адреси та в один і той самий час. Самі підприємці погодилися з висновками колегії про антиконкурентну поведінку.

В результаті Тернопільське відділення АМКУ визнало учасників порушниками та оштрафувало кожного підприємця на 29 тис. грн. Віталій Тростинський та Андрій Гринчук не зможуть брати участі в торгах протягом трьох років.