Пов’язані з депутатом Дрогобицької міськради підприємці імітували конкуренцію на торгах від тієї ж міськради

25 Березня 2019

Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради 21 березня підписав договір з підприємцем Ігорем Волошиним на прибирання вулиць Дрогобича за 3,37 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

На торгах єдиним конкурентом переможця був підприємець Микола Біль. Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна Ігоря Волошина була на 2,5 тис. грн дешевшою.

Конкурентів об’єднує дружина переможця Ігоря Волошина Романа Волошин, для якої він був довіреною особою на останніх торгах. Номери телефонів Романи Волошин та підприємця Миколи Біля, які вони використовують для Prozorro, зазначені як контактні дані на сайті ТОВ «Декоратор». Також Біль використовує для торгів електронну пошту цієї фірми. Компанія «Декоратор» належить Олегові Волошину та депутатові Дрогобицької міської ради від партії «Самопоміч» Сергію Оленичу.

На поточну закупівлю підприємець Микола Біль надав не всі довідки, які вимагав замовник. Спочатку Біль завантажив тендерну пропозицію з потрібними документами, але потім скасував її. Крім того, конкуренти Волошин та Біль подали довідки з однаковим дефектом друку чи сканування.

Підприємець Ігор Волошин орендує транспорт та приміщення в МКП «Станція технічного обслуговування» дружини Сергія Оленича Мар’яни Глубіш-Оленич. Частину автомобілів підприємець орендує у вище згаданого Олега Волошина, який, ймовірно, є його сином.

Микола Біль орендує техніку також в МКП «Станція технічного обслуговування». А от приміщення в оренду йому надає ТОВ ТВП «Заграва МГ» тієї ж Мар’яни Глубіш-Оленич.

Ігор Волошин зареєстрований як підприємець 1998 року в м. Стебник, що є адміністративною частиною Дрогобича. Микола Біль веде підприємницьку діяльність з квітня 2018 року, зареєстрований в Дрогобичі.

Протягом 2018-2019 років Волошин отримав лише поточне замовлення, а підприємець Біль – жодного.

Згідно з угодою, підрядник Ігор Волошин протягом 2019 року прибиратиме вулиці, сквери та площі Дрогобича, зокрема площу Ринок, сквер ім. Степана Бандери та вул. Тараса Шевченка. В обов’язки підрядника входить літнє та зимове прибирання, зрізування трави, очищення вулиць від льоду, посипка піском, очищення урн зі сміттям.