Фірма балетної танцівниці отримала 1,7 млн грн за рекультивацію сміттєзвалища, не виконавши всі оплачені роботи

ТОВ «Інвестиційна компанія Укрбудсервіс», отримавши замовлення на 1,65 млн грн на реконструкцію сміттєзвалища у місті Сокаль, не виконала низку робіт передбачених договором. Попри це фірмі перерахували всі кошти та підписали акти виконаних робіт. Про це повідомив «ZAXID.NET».

Протягом чотирьох місяців сміттєзвалище мали перебудувати. У планах були: новий котлован для сміття, система дезінфекції, нові ворота, дорога і будиночок для охорони.

Депутат місцевої ради Юрій Ковалик показав журналістам акти виконаних робіт. Згідно з ними, ще 28-го грудня 2018 року тут все зробили, всі документи підписані.

«Мали стояти ворота, по документах, актах виконаних робіт, вони вже стоять із грудня, а їх ще нема. Далі мав бути шлагбаум. Ну, він є, але не робочий. По документах усе підключено, все працює», – розповів Юрій Ковалик, депутат Сокальської міської ради.

Прінт-скрін з відео Zaxid.net

Також до будиночку для охорони не провели електропостачання, повідомляють журналісти, хоча ці роботи також входили до переліку. А ще на території за документами є дезінфікуюча яма, яку фірма також повністю не облаштувала.

Юрій Ковалик стверджує, що на цей об’єкт є різні кошториси з різними цінами: «Отут зарито десь 80 тис. грн, хоча в інакшому кошторисі, який я дивився в заступника міського голови, там на ту яму було 250 тисяч гривень. Я не знаю, як то – у нього один кошторис, в ЖЕКу інший кошторис. Ну, в нас таке може бути».

Галина Рекус, яка виконує обов’язки директора місцевого КП «Сокальжитлокомунсервіс», яке замовило робити, заявила, що підписи поставила на актах виконаних робіт після технагляду: «Я, допустимо, я не розумію того, як воно. Я не є будівельник, не знаю, як воно має бути, наскільки воно має бути, на то є технагляд».

Однак в результаті Рекус визнала, що «певні» недопрацювання є, однак це помилка технагляду та проектантів: «Водопровід не був підключений, бо була помилка проектанта. Влаштування колодця, тобто той колодязь, який би мав стояти на центральному водопроводі, від якого йшла би врізка до сміттєзвалища, не там був влаштований, не в тому місці».

Цим пояснюють також те, чому досі немає пожежних гідрантів і не облаштована яма для миття вантажівок. Світла на сміттєзвалищі не провели, бо погода не дозволила. А ворота на в’їзді зняли і занесли на склад, бо одну опору зніс бульдозер. Попри усе це, акти виконаних робіт підписані ще в грудні 2018-го, а всі кошти – давно на рахунку у виконавця робіт.

Від «НГ. Львів»: Комунальне підприємство «Сокальжитлокомунсервіс» з липня по грудень 2018 року перерахувало ТОВ «Інвестиційна компанія Укрбудсервіс» 1,65 млн грн.

Власницею «Укрбудсервісу» є 23-річна львів’янка Марта Петричко. Вона – економіст за освітою і працює танцівницею шоу-балету «ID», який співпрацює зі співачкою Іриною Федишин. А директором компанії є її мати Наталія Петричко.

Протягом 2017-2018 років компанія отримала 43 замовлення на понад 150 млн грн. Серед них – рекультивація сміттєзвалища в Миколаївському районі за 3,7 млн грн та капітальний ремонт Личаківського парку за 30 млн грн.