Долинські освітяни за день відписали понад 2 млн грн тендерним змовникам за сумнівними контрактами

19 Березня 2019

Управління освіти, молоді та спорту Долинської районної державної адміністрації за результатом відкритих торгів уклало низку договорів на послуги з харчування учнів із приватними підприємцями Галиною Савчук та Оксаною Дудкою. Сума контрактів становить понад 2,05 млн грн. Про це стало відомо з сайту Prozorro.

Загалом управління освіти провело вісім тендерів. Нагадаємо, що раніше «НГ. Львів» писали про закупівлю харчування для Гошівської школи, у якій перемогла Галина Савчук. Інформація про цей тендер з’явилась 15 березня. Інформацію про решту закупівель оприлюднили 16 березня.

В усіх випадках Галина Савчук та Оксана Дудка змагались із приватним підприємцем Михайлом Вербовецьким, який не переміг у жодній із 25 закупівель у яких брав участь з січня 2018 року. При цьому на усіх торгах всі троє учасників узгоджували свої дії та надавали однакові документи.

Хоча на надання послуг по кожному навчальному закладі був проведений окремий тендер, управління уклало з переможцями лише по одному контракту – з Галиною Савчук на 967 тис. грн за усіма закупівлями у яких вона перемогла, та на 1,1 млн грн – з Оксаною Дудкою.

При цьому у договорі з Оксаною Дудкою тендерний комітет припустився помилки і зазначив суму контракту на одну тисячу гривень дешевшою, ніж сума тендерних пропозицій. Голова правління ГО «Центру громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка зазначає, що у такому випадку торги повинні бути скасовані через неможливість усунути помилку.

«Умови договору не повинні відрізнятися від змісту тендерної пропозиції за результатами аукціону. Якщо різниця між пропозицією та умовами договору існує, тоді тендерний комітет за законом повинен відмінити торги через неможливість усунути виявлені порушення», – пояснив Сімка.

Приватний підприємець Галина Савчук зареєстрована у місті Долина Івано-Франківської області і з початку 2018 року підписала 8 контрактів на майже 1,67 млн грн, з яких усі від управління освіти Долинської РДА.

Оксана Дудка також отримала 8 держзамовлень загальною вартістю 1,51 млн грн, з яких усі також від управління освіти Долинської РДА.