Київська фірма поборолася зі своїм працівником за постачання комп’ютерів для Тернопільського медуніверситету

13 Березня 2019

Тернопільський державний медичний університет імені Івана Горбачевського 12 березня підписав договір з ТОВ «Артлайн ІТ» на закупівлю комп’ютерної техніки за 1,3 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Торги проводили за чотирма лотами, два з яких відмінили через відсутність достатньої кількості учасників.

В першому лоті на закупівлю моноблоків єдиним конкурентом фірми-переможця був підприємець Юрій Грабовський. Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна компанії була на 55 тис. грн дешевшою.

Згідно з довідкою 1ДФ, яку фірма «Артлайн ІТ» подала на інші торги, у першому кварталі 2018 року Юрій Грабовський працював у цій компанії.

Довідка фірми “Артлайн ІТ” про нараховані суми доходів, де вказано ідентифікаційний код Грабовського як працівника

На поточний тендер обоє конкурентів завантажили ідентичні декларації про відповідність товарів з однаковим дефектом друку чи сканування. Свої тендерні документи учасники завантажили в один день, компанія «Артлайн ІТ» подала їх на 12 хвилин швидше.

Учасники ходять разом на тендери від Тернопільського медуніверситету. Наприклад, минулого року вони також змагалися за комп’ютерну техніку, і в закупівлі перемогла компанія «Артлайн ІТ». На поточних торгах учасники зустрілися втретє.

Юрій Грабовський зареєстрований як підприємець у червні 2018 року в Києві. Протягом цього часу він взяв участь у п’ятьох закупівлях, однак не отримав жодного замовлення.

Компанія «Артлайн ІТ» зареєстрована 2015 року в Києві. Її засновниками є Антон Журавський, Ірина Чиповецька та Андрій Мороко, який водночас очолює цю фірму. Їм разом також належить фірма зі схожою назвою «Артлайн Інтеграція». Протягом 2018-2019 року «Артлайн ІТ» отримала замовлень на 3,08 млн грн.

В другому лоті цього тендеру на закупівлю ноутбуків фірма «Артлайн ІТ» змагалася з ТОВ «Комел», ТОВ «Лідер Че» та ТОВ «Комерційно-виробниче підприємство «Неотек». Під час аукціону учасники знизили свої пропозиції в середньому на 4 тис. грн.

Згідно з договорами, фірма «Артлайн ІТ» поставить медичному університетові десять ноутбуків HP 250 G6 за 130 тис. грн, кожен з яких коштує 13 тис. грн, та сто десять моноблоків за 1,2 млн грн (по 11 тис. грн кожен). Ціни на комп’ютерну техніку відповідають ринковим.