Виконком дозволив звести багатоповерхівку поблизу костелу Ольги і Єлизавети на півметра вище, ніж дозволено зонінгом

04 Березня 2019

Виконавчий комітет Львівської міськради дозволив фірмі «Преміум-Буд» збудувати багатоповерхівку на вул. Сидора Голубовича, 34 на півметра вище, ніж встановлено зонінгом. Про це стало відомо з рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, яким затвердили містобудівні умови та обмеження.

«Преміум-Буд» зведе на ділянці площею 0,28 га в межах історичного ареалу багатоквартирний житловий будинок з паркінгами та закладами громадського обслуговування.

Джерело: Львівський портал

Багатоповерхівку зведуть в зоні малоповерхової квартирної забудови (зона Ж-2), де дозволені будівлі не вище чотирьох поверхів (висота 18 м). Згідно із зонінгом, допустимими видами забудови для цієї території є шестиповерхівки з максимальною висотою 25 м. Однак виконком дозволив «Преміум-Буду» збудувати будинок до 25,5 метрів. Згідно з проектом, який редакції надав головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, будинок матиме шість поверхів та цоколь.

Ескізний малюнок

Юліан Чаплінський зазначив, що дозволені півметра є виправданими. «На цій землі є перепад рельєфу десь на поверх. Основна лінія забудови має 20 метрів, просто в найвищій точці парапет виглядає по цьому перепаду. Ми вважали, що 25,5 метрів в цій точці є допустимим, все решта будівництво є нижчим», − пояснив Юліан Чаплінський.

Сайт Львівський портал раніше повідомляв, що активісти виступали проти забудови, відтак виконавчий комітет відкладав вирішення цього питання. Представникові ТОВ «Преміум-Буд» вдалося усіх переконати.

ТОВ «Преміум-Буд» зареєстроване 2014 року у Львові. Її засновниками є ТОВ «Інвестиційна компанія «Орієнтир» та «Промислово-будівельна група «Моноліт», кінцевими бенефіціарами – львів’янин Марко Ткач та мешканець Польщі Кристіан Єжи Каспров’як.

У березні минулого року інвестиційна компанія «Орієнтир», керівником якої є Марко Ткач, відмовлялася будувати дитячий садочок поряд з ЖК «Веселка» на вул. Залізничній, 7. Тоді головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповів журналістам Zaxid.net, що забудовник неофіційно звернувся до виконавчого комітету з проханням змінити містобудівні умови та замість садочку побудувати житловий будинок з садком на першому поверсі. У цьому компанії відмовили.

Дивіться також Інтерактивна карта незаконних забудов Львова