Збиткове «Львіввугілля» витратить 9 млн грн на перевезення керівництва з адмінперсоналом

20 Лютого 2019

Державне підприємство «Львіввугілля» 14 лютого підписало п’ятнадцять договорів з підприємцями на перевезення працівників до роботи на загальну суму 8,9 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Найбільше замовлень отримала 35-річна підприємниця Софія Павлюк − на 3,7 млн грн, менше Наталія Дмитришин – на 3,2 млн грн, інша підприємниця Галина Гук – на 1 млн грн, підприємець Олег Терех – 990 тис. грн.

Софія Павлюк перевозитиме генерального директора, технічного директора, юридичну та енергетичну службу, профспілку та управління якості. Наталія Дмитришин возитиме помічника гендиректора, дирекцію з МТП, економічну службу, бухгалтерію, профспілку та шахту «Степову». Галина Гук перевозитиме охорону, дирекцію з кадрів та інформаційну службу, а Олег Терех – дирекцію з виробництва і спеціалістів охорони праці.

Найдорожче «Львіввугілля» заплатить за перевезення тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора Олега Акімова в автомобілі Volkswagen Phaeton 2005 року випуску – 864 тис. грн за рік або 72 тис. грн за кожен місяць.

Троє конкуренток Софія Павлюк, Галина Гук та Наталія Дмитришин завантажили на торги документи з однаковим дефектом друку або сканування. Софія Павлюк змагалася з Галиною Гук в п’яти лотах, з Наталією Дмитришин в одному лоті. Остання конкурувала з Галиною Гук в двох лотах.

Софія Павлюк зареєстрована як підприємниця смт. Брюховичі у вересні минулого року, Галина Гук – в жовтні в с. Волсвин Сокальського району, Наталія Дмитришин – в 2017 році в м. Червоноград. Підприємець Олег Терех зареєстрував свою підприємницьку діяльність в листопаді 2018 року в с. Сілець Сокальського району. Протягом 2018-2019 років підприємці Софія Павлюк, Галина Гук та Олег Терех брали участь лише в поточній закупівлі та підписали лише поточні договори. Наталія Дмитришин протягом цього часу змагалася в минулорічній закупівлі на перевезення працівників «Львіввугілля», уклавши угод на 946 тис. грн.

Олег Терех є братом колишнього директора з постачання ВП «Шахта «Зарічна» ДП «Львіввугілля» Михайла Тереха. Раніше «НГ. Львів» писали, що в листопаді 2014 року він був засуджений за статтею 369-2 КК України (зловживання впливом). Терех пропонував директору та власнику ТОВ ВП «ЗВЗ» свою допомогу у сприянні відвантаження ДП «Львіввугілля» на «ЗВЗ» значної кількості вугілля з усіма необхідними документами. За це Терех просив 34 тис. грн. За вироком його визнали винним і призначили 13,6 тис. грн штрафу.

Нагадаємо, на початку лютого шахтарі знову пікетували Львівську облдержадміністрацію через невиплату зарплати.

ЛотКого перевозитимеАвтомобільПереможецьСума за 12 місяців, тис. грн
1Генеральний директорVolkswagen PhaetonСофія Павлюк864
2Технічний директорFord FocusСофія Павлюк624
3Помічник генерального директораVolkswagen PassatНаталія Дмитришин678
4Дирекція з виробництваToyotaОлег Терех552
5Дирекція з МТПVolkswagen PassatНаталія Дмитришин789
6Юридична службаNissan AlmeraСофія Павлюк620
7Економічна служба, бухгалтеріяOpel VivaroНаталія Дмитришин609
8Енергомеханічна службаFord FiestaСофія Павлюк443
9Охорона праціVolkswagenОлег Терех438
10ОхоронаVolkswagen MultivanГалина Гук415
11Дирекція з кадрів, інформаційна службаVolkswagen TransporterГалина Гук586
12Незалежна службаUFP 31105-101Наталія Дмитришин573
13ПрофспілкаВАЗСофія Павлюк583
14Шахта «Степова»Renault TraficНаталія Дмитришин583
15Управління якостіNissan PrimastarСофія Павлюк555