Мільйон на дрова «розпиляли» постачальники з однаковими плямами на документах

20 Лютого 2019

Заліщицький обласний комунальний дитячий санаторій і Товстенська районна лікарня 15 та 13 лютого за результатами відкритих торгів уклали з приватним підприємством «ВТД Явір» договори на постачання дров. Сума угод становить 577 та 463 тис. грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За першим договором придбали 518 кубометрів паливних дров по 1115 грн/м3 , а за другим – 374 м3 по 1240 гривень. Обидва договори чинні до кінця 2019 року.

Окрім підприємства-переможця в обох тендерах участь взяло лише фермерське господарство «Діомі» із пропозиціями на 2 та 2,5 тис. грн дорожчими. Під час аукціонів учасники  не торгувались та не знижували вартість пропозицій.

Також варто зазначити, що на обох тендерах фірми надають аналогічно оформлені документи, хоча замовник вимагав довідки у довільній формі, наприклад, про працівників чи матеріально-технічну базу.

Крім того, довідки суперників містять однаковий дефект чи то друку, чи то сканування – плями на сторінках.

Фермерське господарство «Діомі» у довідках повідомило, що постачало дрова ТОВ «Івас» Павла Дрозда. Останній також здає в оренду приміщення «ВТД Явір».

Приватне підприємство «ВТД Явір» зареєстроване у с. Дзвиняч, Заліщицького району Тернопільської області, а його власником є Юрій Глухов. З початку 2018 року отримав 11 держзамовлень на 19 млн грн.

Фермерське господарство «Діомі» належить Дмитру Золотому, колишньому сільському голові с. Шипівець, де зареєстроване підприємство. «Діомі» конкурувало на тендерах лише з «ВТД Явір», однак не перемогло у жодному з семи тендерів.