Місцеві підприємці з однаковими документами поділили харчування учнів у школах Нового Роздолу

18 Лютого 2019

Відділ освіти Новороздільської міської ради 14 лютого підписав п’ять договорів на організацію харчування учнів в школах району за 458 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодами, переможці харчуватимуть дітей з малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, дітей учасників АТО та дітей-чорнобильців в Новороздільському НВК імені В.Труша та ще в чотирьох школах. Харчування однієї дитини на день обійдеться у 18 грн.

Закупівлю проводили за п’ятьма лотами. У чотирьох лотах між собою змагалися підприємниці Світлана Маркіна та Марія Сидор. Остання також конкурувала в п’ятому лоті з підприємцем Андрієм Максимишиним. Найбільше замовлень отримала Марія Сидор, яка стала переможницею у трьох лотах на загальну суму 261 тис. грн. Андрій Максимишин підписав договір на 130 тис. грн, а Світлана Маркіна – на 66 тис. грн.

Всі троє учасників подали однаково складені документи, зокрема, довідку про залучення субпідрядника та гарантійний лист про працівників.  Конкуренти навіть зробили однакові помилки.

Всі підприємці зареєстровані в місті Новий Розділ (Миколаївський район). Світлана Маркіна веде свою діяльність з 1996 року, Марія Сидор – з 1998 року, а Андрій Максимишин – з 2008 року.

Протягом 2018-2019 років Марія Сидор отримала замовлень на 347,6 тис. грн. Для інших учасників це перші державні підряди за цей період.