Іршавські чиновники розірвали 29-мільйонний договір після звернення ЦГМД

Іршавська районна державна адміністрація розірвала договір з ТОВ «Євробуд-Індустрія» на капремонт С 070510 Загаття – Климовиця – Івашковиця за 28,7 млн грн, аби усунути порушення вимог законодавства. Про це стало відомо з повідомлення на порталі публічних закупівель Prozorro.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», договір з компанією підписали 29 жовтня. Підрядник мав здійснити ремонт 7,3 км дороги, що в середньому коштувало 3,93 млн грн/км. Переможець черкаське «Євробуд-Індустрія» змагався з «Лиможінвест» (Черкаси) та «Мего ЛТД» (Вінниця).

«Лиможінвест» і «Євробуд-Індустрія» подали аналогічні документи (із однаковими помилками), які замовник вимагав у довільній формі. Крім того, на сканованих довідках про працівників та копій наказів був ідентичний дефект на кожній сторінці.

Крім того, експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» виявили, що переможець «Євробуд-Індустрія» надав не усі документи, які вимагав замовник. Так, були відсутні документи щодо постачання асфальтобетону, його марки, про наявність власної чи залученої акредитованої лабораторії контролю якості.

На підставі виявлених фактів «ЦГМД» надіслав звернення до АМКУ та Держаудитслужби. Остання підтвердила порушення при виборі переможця, а тому Іршавська районна державна адміністрація розірвала договір з ТОВ «Євробуд-Індустрія». Підрядник отримав оплату лише в сумі 1 млн грн з 28,7 млн грн.

Власником ТОВ «Євробуд-Індустрія» є Рубік Абрамян, директором – Юлія Геращенко. Компанія отримала підрядів на понад півмільярда гривень, в основному в Закарпатській області.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії