Підприємець з одним працівником освоїть понад мільйон гривень на ремонт авто від місцевих комунальників

13 Лютого 2019

Комунальне підприємство «Муніципальна дорожня компанія» за результатами відкритих торгів уклало п’ять договорів з приватним підприємцем Романом Сербіним на ремонт та технічне обслуговування транспорту. Сума усіх контрактів становить 1,28 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За технічним завданням, за п’ятьма лотами переможець торгів здійснить понад 400 послуг, а саме: ремонт чотирьох підмітально-прибиральних машин та двох службових легкових автомобілів, також послуги з шиномонтажу та технічного обслуговування семи вантажівок.

Згідно з довідкою підприємця про наявність працівників, у нього працює лише один слюсар, що на думку тендерного комітету, є цілком достатнім.

Окрім Романа Сербіна участь у тендері взяв лише один учасник приватний підприємець Анатолій Павлика. Під час аукціону у жодному з лотів ніхто з учасників ні на гривню не знизив вартості своїх послуг, до того ж різниця між очікуваною вартістю і сумою контракту у чотирьох лотах становила менше ніж 2 тис. грн.

Варто зазначити, що обидва учасники надають низку однакових документів, які замовник вимагав у довільній формі. Хоча тендерний комітет комунального підприємства надавав зразки тексту для більшості довідок обидва підприємці завантажили довідки з однаковим оформленням, шрифтами та помилками.

Також Анатолій Павлика не міг би стати переможцем тендеру, оскільки не надав, наприклад, інформації про матеріально-технічну базу та наявність працівників.

Приватний підприємець Роман Сербін зареєстрований у Франківську, і це вже третя його реєстрація ФОПом, останній раз лише 2 січня цього року.  До цієї закупівлі він отримав лише одне замовлення від тієї ж «Муніципальної дорожної компанії» восени 2018-го. Загалом він отримав замовлень 1,48 млн грн, а Анатолій Павлика наразі не переміг у жодному тендері.

Також Роман Сербін є керівником Приватної виробничо-комерційної фірми «В.С.К.», яка належить Володимиру Королю. Останній разом вже згаданим Анатолієм Павликою є акціонерами ПАТ «Івано-Франківська пересувна механізована колона №75» (станом на третій квартал 2018 року).