Підприємниця та її колишня свекруха з однаковим принтером позмагалися за харчування учнів

12 Лютого 2019

Острицька сільська рада, що в Герцаївському районі Чернівецької області, 8 лютого підписала договір з підприємницею Яною Вержук на організацію харчування учнів Горбівської ЗОШ І-ІІІ ступенів за 238,5 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю проводили за двома лотами. У першому лоті між собою змагалися підприємниці Яна Вержук та Олена Алупулесє. Під час торгів учасниці не знижували своїх пропозицій, їхні ціни були однаковими. Олена Алупулесє подала на торги не всі документи, яких вимагав замовник, а лише технічні вимоги та проект договору. Такі ж документи вона подала в другому лоті.

Обидві учасниці подали документи з однаковим дефектом друку або сканування, зокрема, довідку про технічні вимоги.

Яна Вержук була одружена з депутатом Герцаївської міської громади від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Костянтином Алупулесє, у його декларації за 2018 рік вона ще значиться його дружиною. У телефонній розмові з редакцією жінка розповіла, що Олена Алупулесє є її колишньою свекрухою. Жінки зустрічаються на торгах вдруге.

Яна Вержук веде свою підприємницьку діяльність з 2007 року, зареєстрована в районному центрі Герца. Протягом 2018-2019 років вона отримала замовлень на 1,9 млн грн, враховуючи поточні угоди. Більшість з них Вержук підписала з Острицькою сільською радою.

Олена Алупулесє зареєстрована як підприємниця з квітня 2018 року в с. Могилівка Герцаївського району. З того часу вона підписала договорів на 2,1 млн грн, більшість яких – з Острицькою сільрадою та Герцаївською міською радою.