Бізнес-партнери зі спільними працівниками позмагалися за тендер на комп’ютерну програму для Львівської залізниці

11 Лютого 2019

Регіональна філія «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» 8 лютого підписала договір з ТОВ «Газаналіт ТС» на закупівлю автоматизованої системи обліку електричної енергії «Метексіс» на 208,5 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

На торгах фірма-переможець змагалася з ТОВ «Укргазтех». Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак пропозиція  фірми «Газаналіт ТС» була на 1,5 тис. грн дешевшою.

Фірма «Укргазтех» подала на закупівлю не всі документи, які вимагав замовник. Обоє учасників однаково оформили шапки в документах, які залізниця вимагала в довільній формі, наприклад, шапку довідки про підтвердження обмежувальних заходів. Згідно з тендерними документами, які компанія «Укргазтех» подавала на інші торги, у фірм-конкуренток працюють одній й ті самі люди.

Довідки про наявність працівників: зліва фірми «Газаналіт ТС», справа – «Укргазтех»

Фірма «Газаналіт ТС» зареєстрована 2007 року в Києві. Її засновником та директором є киянин Сергій Гіренко. До 2008 року він  був співвласником компанії-конкурента «Укргазтех» разом з теперішнім її очільником Валерієм Богатирьовим.

Компанія «Укргазтех» працює на ринку з 1999 року і також зареєстрована в Києві. Її власником та директором є вже згаданий Валерій Богатирьов. Він також очолює ТОВ «Енерго Сервіс Автоматика» та ТОВ «Топфаст-Інвест».

Обидва підприємства зареєстровані на одній вулиці Василя Верховинця, лише «Укргазтех» прописане в будинку №10, а «Газаналіт ТС − в будинку №12.

Фірми вперше зустрічаються на торгах. Протягом 2018-2019 років фірма «Газаналіт ТС» взяла участь лише в поточному тендері, а компанія «Укргазтех» отримала одне замовлення на 231 тис. грн.