Долинські освітяни розірвали договір на закупівлю риби із вдаваною конкуренцією після публікації «НГ.Львів» та звернення юристів «Тисни»

Управління освіти, молоді та спорту Долинської районної державної адміністрації розірвало договір з ТОВ «Галицька торгова компанія» на постачання риби на суму 220 тис. грн. Вчора відповідна інформація була розміщена на сайті електронних закупівель Prozorro.

Зазначено, що контракт розірвано за взаємною згодою сторін, у зв’язку з листом управління захисту економіки у Івано-Франківські області. Правоохоронці підтвердили інформацію «НГ.Львів» про те, що участь у тендері взяли пов’язані особи. А відреагувати на дану інформацію їх змусило звернення юристів проекту «Тисни» (Bihus.Info).

Нагадаємо, долинське управління освіти підписало договір на закупівлю риби на суму 220 тис. грн з ТОВ «Галицька торгова компанія». Крім переможця участь у торгах тоді взяв лише приватний підприємець Василь Титиш із пропозицією на 12 тис грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували ціну. Але завантажили документи з різницею у 2 хвилини та з однаковими назвами. Більшість документів було однаково оформлені та мали ідентичні помилки.

Крім цього, обидва учасники зазначили однаковий контактний номер телефону, і серед документів обох учасників є медична книжка Василя Титиша, де вказано, що він є водієм-експедитором у ТОВ «Галицька торгова компанія».

Василь Титиш орендує приміщення та транспорт у «Галицької торгової компанії», а також серед найманих працівників учасників торгів трапляються одні й ті ж особи.

Власниками «Галицької торгової компанії» є Марія Шимків, Йосиф, Микола та Ігор Титиші. Всі засновники фірми мають однакове по-батькові «Пантеймонович/Пантелеймонівна», як і їх конкурент Василь Титиш.